- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDe Bock Maritiem viert jubileum met twee nieuwe schepen

De Bock Maritiem viert jubileum met twee nieuwe schepen

- Advertentie -

Delen

De Bock Maritiem viert vandaag (5 juli) zijn 25-jarig bestaan. Het is dubbel feest want scheepvaartbedrijf uit Alkmaar doopte ook twee nieuwe shortsea-schepen.

De doophandelingen werden verricht door Marjan de Bock-Smit en Annelies Hutter. Die feestelijkheden speelden zich af in Werkendam.

Alkmaarse enclave in Werkendam

De Amadeus Saffier en Sardius zijn coasters van 3.600 ton. Ze hebben een lage kruiplijn waardoor de schepen ook op de Rijn en andere binnenwateren kunnen varen. De nieuwe aanwinsten weerspiegelen volgens het bedrijf de toewijding van De Bock Maritiem “aan Nederlandse kwaliteit en duurzaamheid. Beide schepen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en voldoen aan de strenge internationale milieunormen, wat hen niet alleen efficiënter, maar ook milieuvriendelijker maakt.”

Het jubileum wordt gevierd met een evenement in Werkendam. Holland Shipyards, de werf waar de schepen gebouwd zijn, heeft het werfterrein als ludieke geste voor één dag omgedoopt tot een ‘Alkmaarse enclave’, compleet met typisch Alkmaarse activiteiten.

Zee-riviervaart

“We zijn enorm trots op wat we in de afgelopen 25 jaar hebben bereikt”, zegt Gilbèrt de Bock, oprichter en general manager van De Bock Maritiem. “Het in de vaart brengen van de Amadeus Saffier en Sardius markeert een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf. We kijken uit naar de toekomst en blijven ons inzetten voor innovatie en duurzaamheid in de scheepvaart.”

De Bock Maritiem werd opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor in Alkmaar. Eind dit jaar beheert het bedrijf in totaal vijftien schepen. Vrijwel alle schepen zijn geschikt voor zee-riviervaart.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -