- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCaterpillar komt met oplossing voor stage V

Caterpillar komt met oplossing voor stage V

- Advertentie -

Delen

Caterpillar Marine en Pon Power komen met nieuwe technologische oplossingen waarmee binnenvaartschepen kunnen voldoen aan de nieuwe stage V-norm. De motoren en generatoren zijn vanaf 2020 beschikbaar voor verschillende vermogenscategorieën: voor motoren met minder dan 130 bkW, van 130 tot 300 bkW en van 300 tot 1350 bkW.

Caterpillaren de Nederlandse importeur Pon Powerspelen daarmee in op de nieuwe Europese wetgeving, die op 1 januari 2020 ingaat voor nieuwe motoren. Ze bouwen voort op de ervaringen met EPA T4 in de VS en IMO III in de zeevaart.

“Als marktleider staan ​​we volledig achter de doelstellingen om aan de meest uitdagende emissienormen in de maritieme sector wereldwijd te voldoen waarvoor we ons 100 procent zullen inzetten. Wij zijn ambitieus, op zoek naar innovatieve oplossingen en maken hierbij gebruik van geavanceerde technologieën die efficiënte verbranding en de schoonste uitstoot mogelijk maken”, zegt Jason Spear. Als business development manageris hij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling bij Caterpillar Marine.

 

Nabehandeling

Caterpillar streeft ernaar scheepvaartproducten voor de Europese binnenvaart te ontwikkelen die vanuit de fabriek meteen met stage V-certificering worden geleverd. De fabrikant combineert daarvoor de gebruikelijke geïntegreerde elektronische controle en bewaking van de motor met nabehandeling.

foto: Caterpillar

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -