- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart wil ook schadevergoeding voor corona

Binnenvaart wil ook schadevergoeding voor corona

- Advertentie -

Delen

BLN-Schuttevaer, het CBRB en de ASV vragen het kabinet om de binnenvaart ook in aanmerking te laten komen voor noodmaatregelen uit het coronapakket. In een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat verzoeken ze om de vrachtvervoerstak in aanmerking te laten komen voor schadevergoeding voor COVID-19.

De economische en maatschappelijke gevolgen van het virus e de maatregelen tegen verspreiding ervan zijn groot voor de sector, onderbouwen de brancheorganisaties hun pleidooi. “Het vrachtvervoer per binnenvaart ondervindt een forse omzetdaling door terugloop van de ladingstromen als gevolg van verminderde productie en afname van overslag in de zeehavens. De vrachtenmarkt is door de coronacrisis ernstig ontwricht en de vrachtprijzen zijn in een vrije val geraakt.”

Staatssecretaris Mona Keijzer. (foto Martijn Beekman)

Code 50.40

Met een breed noodmaatregelenpakket ondersteunt het kabinet ondernemers van getroffen sectoren met tijdelijke financiële regelingen. Om in aanmerking te komen voor dient de SBI-code op de lijst van getroffen sectoren te zijn opgenomen. Binnenvaart vrachtvaart, code 50.40, is niet opgenomen in deze lijst en dat betekent dat

ondernemers geen tegemoetkoming kunnen aanvragen als zij door corona meer dan 20 procent van hun inkomsten kwijtraken.

Passagiersvaart en veerdiensten in de binnenvaart (SBI-code 50.30) staan al wel op de SBI-lijst. Passagiersvaart en veerdiensten in de zeevaart (SBI-code 50.10) werd op 12 juni toegevoegd.

Rechtsongelijkheid

Koninklijke BLN-Schuttevaer, het Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart en de Algemeene Schippers Vereeniging spreken van rechtsongelijkheid nu de binnenvaart niet op de SBI-codelijst staat. Ze vragen staatssecretaris Keijzer met klem de code alsnog toe te voegen. Het gaat zowel om de drogelading, de tank- als de sleepvaart.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -