- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsAlles klaar voor veilige Maritime Industry 2020

  Alles klaar voor veilige Maritime Industry 2020

  - Advertentie -

  Delen

  Beursorganisator Easyfairs is klaar voor Maritime Industry 2020. De vakbeurs voor de maritieme sector stond in eerste instantie gepland in mei, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober.

  Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaar om professionals uit de maritieme sector op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen. “Het vertrouwen en de bereidheid om elkaar weer face-to-face te ontmoeten neemt steeds meer toe. Dat blijkt ook uit ons onderzoek onder bezoekers van vakbeurzen waarbij 82 procent aangeeft weer een bezoek aan de vakbeurs zal brengen en dat men zich hierin gesteund voelt door de eerder versoepelde coronamaatregelen”, zegt Bianca van Grinsven namens Maritime Industry.

  Veilig en verantwoord

  Van Grinsven: “De verplaatsing van Maritime Industry van mei naar oktober is succesvol verlopen, met dank aan het begrip, het geduld en de loyaliteit van onze exposanten, partners en overige betrokkenen. Ondanks dat de coronasituatie buiten ieders macht valt, zijn wij hen daar enorm dankbaar voor. Daarom is er ons ook alles aan gelegen om dit najaar een succesvolle editie van Maritime Industry 2020 te organiseren. Gezien ons protocol en actieplan die tot in detail voldoen aan alle coronamaatregelen, zijn we in staat om professionals meer dan ooit op een veilige en verantwoorde wijze bij elkaar te brengen.”

  Tijdslots

  Om dit te realiseren komen er voor bezoekers nader te bepalen tijdslots. Zo is het mogelijk e bezoekersaantallen over de beursdagen te verspreiden. “Deze tijdslots zullen dusdanig ruim zijn dat wij hetzelfde aantal bezoekers kunnen verwelkomen als eerdere edities. Bovendien is er een ruim opgezette in- en uitgang die separaat van elkaar worden ingericht. Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Er hoeven geen afspraken te worden gemaakt met standhouders en waar nodig zijn gangpaden verbreed naar minimaal 3 meter. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand”, legt Van Grinsven uit.

  Extra schoonmaak

  “Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer in speciale ruimtes met elkaar te netwerken. Verder worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

  “De concrete maatregelen hangen uiteraard af van de overheidsmaatregelen. Die volgen wij dan ook nauwlettend op en zodra deze definitief zijn, zullen we die breeduit communiceren”, aldus Van Grinsven.

  Handen schudden niet nodig

  Een digitale ontwikkeling die al vóór de uitbraak van Covid-19 gaande was voor Easyfairs beurzen, is het gebruik van de Smart Badge-technologie. Met deze badge kan de bezoeker contactloos informatie op de stands van exposanten scannen. Dat komt nu goed uit: hierdoor wordt het schudden van handen of het uitdelen van visitekaartjes overbodig.

  Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zijn gescand heeft. Voor Maritime Industry wordt deze Smart Badge technologie voor het eerst geïntroduceerd.

  Maritime Industry is op 13, 14 en 15 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -