Binnenvaart belangrijk voor winkelketens bij keuze WDPort of Ghent

0
(artist illustration WDP)

WDP breidt zijn multimodale locatie WDPort of Ghent uit met een distributiecentrum van circa 150.000 m2 voor de winkelketens X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden. Het totale investeringsbedrag bedraagt circa 80 miljoen euro.

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van de locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze, meldt WDP: “De drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.”

Kluizendok

WDP start met de ontwikkeling aan het Kluizendok na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die verwacht de in logistiek vastgoed gespecialiseerde projectontwikkelaar in de loop van het voorjaar van 2021. Daarna zal de oplevering gefaseerd gebeuren over een periode van anderhalf jaar.

De bouw komt tot stand komen via een joint venture tussen WDP en de aandeelhouders van de retailbedrijven, op basis van een 29-71 deelnemingsverhouding.

Multimodaal

Het WDPort of Ghent is een strategisch platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent. Bedrijven kunnen er hun activiteiten optimaliseren en verduurzamen door multimodale logistiek. De directe nabijheid van de containerterminal biedt keuze uit vervoer over water richting zee en binnenwateren, de weg (E34, E17 en E40) en het spoor.

De centrale ligging van North Sea Port – en Gent in het bijzonder – in West-Europa zorgt ervoor dat bedrijven en hun handelspartners het Europese achterland optimaal en efficiënt bedienen. Het Kluizendok is een van de multimodale knooppunten in Vlaanderen met goede verbindingen naar Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.