- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAutomatische prijscompensatie in CAO Boluda Rotterdam

Automatische prijscompensatie in CAO Boluda Rotterdam

- Advertentie -

Delen

FNV Havens en Nautilus International hebben een akkoord bereikt met Boluda Towage Rotterdam over een nieuwe CAO voor het varend personeel. In de overeenkomst is een automatische prijscompensatie afgesproken, zodat de werknemers geen last hebben van de hoge inflatie.

De CAO heeft een looptijd van twee jaar: van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024. Door de automatische prijscompensatie gaan de lonen per 1 januari 2022 met 3,28 procent omhoog en per 1 januari 2023 met ongeveer 7 procent. Daarbovenop is een loonsverhoging afgesproken van 1,5 procent per januari 2023.

Behoud van koopkracht

“Het is, zeker in deze tijd, van groot belang dat de lonen meestijgen met de prijzen”, zegt Joost van der Lecq, CAO-onderhandelaar namens FNV Havens. “De leden van de vakbonden hebben dat belang bij Boluda onderstreept en Boluda heeft dat belang onderkend. Dat is een mooie uitkomst van het overleg.”

Zijn Nautilus-collega Michel Steketee: “Dit CAO-akkoord geeft de werknemers van Boluda Rotterdam de zekerheid van volledig behoud van koopkracht met een plus. Het is mooi dat Boluda uiteindelijk instemde met de breed gedragen wens van haar werknemers om hierover een afspraak op te nemen in de cao.”

Ouderen

Verder is afgesproken dat structureel 1,5 procent van de loonsom wordt gereserveerd voor ouderenbeleid. Onder meer door de nachtdiensten is op de sleepboten sprake van zwaar werk. De vakbonden en Boluda zullen in de loop van dit jaar afspraken maken over regelingen voor oudere werknemers. Eerder stoppen met werken of werken in deeltijd, voorafgaand aan pensionering, zijn daarbij opties die aan de orde komen.

Boluda Towage Rotterdam is het grootste sleepbedrijf in de Rotterdamse haven. Op de sleepboten werken ongeveer 200 mensen. Ten minste 160 werknemers zijn lid van FNV Havens of Nautilus International.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -