- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBelgische minister bekijkt Antwerpse haven vanaf Boluda-sleepboot

  Belgische minister bekijkt Antwerpse haven vanaf Boluda-sleepboot

  - Advertentie -

  Delen

  Op zaterdag 10 februari bezocht de Belgische minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, de Antwerpse haven. Hij was te gast bij Boluda Towage en maakte met de sleepboot VB Seine een vaartocht.

  Paul Van Tigchelt, sinds oktober 2023 minister van Justitie en Noordzee, begon zijn bezoek met een bedrijfsintroductie. Medewerkers van Boluda Towage vertelden over het belang van de logistieke keten en de rol van de sleepdiensten. Ook onderwerpen als veiligheid, drugscriminaliteit, regelgeving en het personeelstekort in de maritieme sector kwamen aan bod. Voor het nautisch personeel heeft Boluda Towage een eigen trainingsprogramma ontwikkeld, waarmee wij onze kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en performance op peil houden en onze concurrentiepositie versterken.

  De minister mocht even sturen op de VB Seine. (foto Boluda Towage)

  Werkpaarden van de haven

  Aan boord van de sleepboot VB Seine konden Van Tigchelt en zijn team tijdens een rondvaart door de haven van Antwerpen de logistieke en nautische processen van dichtbij meemaken. “De nautische keten is een goed draaiend ecosysteem waarin elke schakel belangrijk is om de motor van onze haven te doen draaien”, aldus de minister. “Wanneer één radertje uitvalt, heeft dit enorme gevolgen: economische voor de bedrijven en sociale voor de werknemers die er werken.”

  Hij noemde de sleepboten “de werkpaarden van onze havens”. Die “zorgen er immers voor dat de grote koopvaardijschepen veilig onze havens in- en uitvaren. Enorm veel respect voor de professionaliteit waarmee zij tewerk gaan en dankbaarheid voor de warme ontvangst!”

  Steven De Nijs, general manager van Boluda België en Scheldegebied, bedankte de minister en zijn team voor het bedrijfsbezoek. “Wij hebben de dialoog over de uitdagingen in de nautische keten als zeer zinvol ervaren.”

  (foto Boluda Towage)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -