- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwAustralische touch op Europees water

Australische touch op Europees water

- Advertentie -

Delen

Toegegeven: in Australië is best veel te zien. Maar wanneer Australische passagiers aan de Amsterdamse De Ruyterkade inschepen, op de nagelnieuwe Scenic Diamond voor een reisje langs de Rijn, dringt dit het werelddeel toch even naar de achtergrond. De toonaangevende en wereldwijd opererende touroperator Scenic Tours uit Australië ging bij opening van het seizoen met deze luxe river cruiser, just in time van start.

 Het ruim opgezette restaurant.

Vorig jaar augustus nog gingen de medewerkers van Den Breejen Shipyard, projectleiders, onderaannemers, technici en een legertje ‘handlangers’ er volaan tegenaan om het zusterschip Scenic Sapphire een weekje eerder dan gepland naar Amsterdam te laten vertrekken. Nu alweer bouwnummer 3500 (Scenic Diamond) en 3505 (Avalon Affinity opgeleverd) vereist een serieuze aanpak.
Den Breejen heeft in het bouwen en afbouwen van schepen ook een naam ópgebouwd. De firma heeft op het gebied van nieuwbouw en installatie, kwaliteit in de vingers en kan maken wat klanten vragen, in een overeengekomen tijd. Voor de bouw van soortgelijke river cruisers is de orderportefeuille van Den Breejen Shipyard aangenaam gevuld. Naast de Scenic-serie, bouwt de werf diverse schepen voor rederij Avalon Waterways.

De afmetingen (135 x 11,45 meter en 85 passagiershutten, inclusief zes juniorsuites en vier royal suites) plus de 25 bemanningshutten vertellen iets over grootte en uitvoering. De voortstuwing bestaat uit twee Caterpillars van elk 883 kW en voor stuur- en manoeuvreerbaarheid zorgen twee Veth Z-drive roerpropellers.
Deze Scenic Diamond heeft een magnifiek interieur, geregisseerd door Marjan Kamphuisen. Diverse stijlen en het kleurengamma zijn afgestemd op de smaak van Australische passagiers. De lounge heeft van Willemsen Interieurbouw een mix gekregen van modern strak, warm, gezellig maar vooral klasse. Als een diamant ligt de enorme bar in het midden van de dansvloer.

5-sterren-cruiser
De panorama lounge biedt een weids uitzicht. In het ruim opgezette restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd. Op de dekken (topdek en achterdek) zijn loungezitjes en ligstoelen voorzien. Ontspanning, uitzicht en comfort…kortom: vakantie!

(foto’s Johan de Witte)

Ook is er een fitnessruimte en als geruststelling voor geestelijke massage heeft de Scenic Diamond een rijk gevulde bibliotheek. Luxe, comfortabele hutten met moderne badkamers, kingsize-bedden en een schuifpui die toegang geeft tot een privébalkon met zitje. En wat te denken van individuele klimaatbehandeling, internettoegang en flatscreen-tv.
Ter stabilisering van het gewicht zijn er voor sportieve gasten mountainbikes beschikbaar. Op het topdek is een loopparcours aangelegd – we zijn nog steeds op een river cruiser – en langszij de sauna een beauty-/kapsalon met massagetafel.

Boeken kan op www.scenictours.com. Voor een Australische ’touch’ op Europa’s wateren. Of het een volledige rondreis langs de tropische kust van Queensland betreft, of men Fraser Island, Cairns, Mission Beach en het Great Barrier Riff wil bezoeken, met een picknickmand naar een krokodillenfarm of krabben vangen op Cape Tribulation…Scenic Tours organiseert het.

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -