- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsATAG zet keukenapparatuur op het schip

ATAG zet keukenapparatuur op het schip

- Advertentie -

Delen

Om de voetafdruk van zijn transport verder te verkleinen, werkt ATAG Benelux met nieuwe transportmethodes. Daarbij kiest de fabrikant van keukenapparatuur ook voor de binnenvaart.

Inkomende en uitgaande goederen die voorheen met vrachtwagens werden vervoerd, gaan nu veelal per schip, trein. Dit vermindert de CO2-uitstoot per transport met minimaal 50 procent, stelt ATAG. “Het uiteindelijke doel is om een energieneutraal transportnetwerk te realiseren.”

Inkomende goederen worden nu vanaf de haven Rotterdam met een binnenvaartschip naar Container Terminal Doesburg vervoerd. Dat levert een CO2-reductie van 60 procent. Vanaf daar worden de goederen, zoals koelkasten en ovens, met een vrachtwagen naar het ATAG Benelux transportcentrum in Duiven gebracht.

Multimodaal transport

Producten die vanuit de ATAG-fabrieken in Slovenië en Italië komen, worden nu voor het grootste deel van het traject per trein in plaats van truck vervoerd. Dit betekent dat er iedere dag twee tot drie minder vrachtwagens naar Nederland rijden. De keukenapparatuur gaat per trein naar Duisburg. Daar worden de containers overgezet op vrachtwagens voor het laatste stuk naar Duiven.

“Dit traject zal nog verder verduurzaamd worden door vrachtwagens op biologische diesel (HVO) te laten rijden.” Voor leveringen binnen Nederland gaat ATAG met ingang van dit jaar elektrische vrachtwagens inzetten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -