- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEOC mag niet meer keuren voor certificaat

EOC mag niet meer keuren voor certificaat

- Advertentie -

Delen

“Het uitvoeren van keuringen voor het certificeren van schepen kan niet worden uitgevoerd door een partij die ook schepen verzekert. Dat heeft ILT ons laten weten.” Dat meldt verzekeraar EOC op haar website.

De maatregel voert terug naar de inmiddels opgeheven schorsing van het Nederlandse Bureau Keuringen Binnenvaart. Het NBKB geeft onder mandaat van de Nederlandse overheid ESTRIN-certificaten uit. Voorafgaand aan de uitgifte van een certificaat vinden één of meerdere keuringen plaats onder de vlag van het NBKB. Dat heeft zelf geen inspecteurs in dienst maar maakt voor de uitvoering van de keuringen gebruik van inspecteurs uit de markt.

Gedwongen te stoppen

EOC was één van de partijen die via het NBKB werkte. De Inspectie Leefomgeving en Transport vindt nu dat keuringen niet kunnen worden uitgevoerd door een verzekeringsmaatschappij, aldus EOC. Daardoor is de verzekeraar gedwongen te stoppen met het beschikbaar stellen van inspecteurs voor certificering onder gezag van het NBKB.

“Door de schorsing van het NBKB, maar ook doordat een aantal keurende partijen zich heeft teruggetrokken, zijn er grote keuringsachterstanden ontstaan. Om dit probleem voor de binnenvaart te helpen oplossen heeft EOC het NBKB aangeboden om tijdelijk keuringscapaciteit beschikbaar te stellen. Dit kan alleen met goedkeuring van de ILT. EOC zal zich ook inzetten om keuringsdossiers die al voor de schorsing door EOC waren gestart af te ronden.”

Aan verzekerden schrijft EOC op haar website: “Is uw certificering voor de schorsing gestart dan zullen wij u op de hoogte stellen of wij de certificering nog voor u kunnen afronden. Zodra wij uitsluitsel hebben ontvangen van ILT volgt hierover nader bericht. Nieuwe certificeringsopdrachten kunnen wij helaas niet meer aannemen.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -