- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotra verkoopt wegvervoer en focust op binnenvaart

Rotra verkoopt wegvervoer en focust op binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Koninklijke Rotra verkoopt zijn onderdelen wegtransport en logistiek aan Kuehne + Nagel. Het familiebedrijf uit Doesburg richt zich voortaan helemaal op de binnenvaart en zee- en  luchtexpeditie.

Koninklijke Rotra heeft een vloot van meer dan 200 vrachtwagens die door heel Europa actief zijn. Daarnaast leveren ze ook logistieke diensten. Het bedrijf was ontstaan als wegvervoerder maar is al weer een aantal jaren actief in de binnenvaart. Daar gaat Rotra versterkt mee door, net als met het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie, en het vervoer per zeeschip van windmolens. Dat gebeurt onder de naam Rotra Air & Ocean en Binnenvaart.

Container Terminal Doesburg

De eigen Container Terminal Doesburg, in 2017 in gebruik genomen, wordt met binnenschepen bediend. De terminal wordt preferred supplier van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam. Daardoor zal het aantal overgeslagen containers stijgen.

De toegang tot de terminal is recent verbreed, zodat die voor grotere schepen bereikbaar is. De terminal is met dagelijkse afvaarten verbonden met de zeehavens.

Groeien

“Ons familiebedrijf is al meer dan een eeuw aan het groeien en nu is de tijd gekomen om onze klanten een nog breder scala van diensten aan te bieden. De toonaangevende logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel is onze partner bij uitstek om verdere groei mogelijk te maken en tegelijkertijd de beste ontwikkelingskansen aan onze werknemers aan te bieden”, vertelt Harm Roelofsen, directeur en mede-eigenaar van Rotra, als toelichting op de strategische beslissing.

Zijn broer Machiel Roelofsen, eveneens directeur, vult aan: “We zien al enige tijd ontwikkelingen in de markt die vragen om een doortastend antwoord. Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen.”

Ook voor Kuehne + Nagel is dit een belangrijke stap. Het bedrijf geeft aan dat deze overname zorgt voor uitbreiding van zijn Europese netwerk in het wegtransport. Kuehne + Nagel bestaat al meer dan 125 jaar, het bedrijf is een van de grootste logistieke dienstverleners van de wereld.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -