- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsABC Motoren bestelt groot aantal OMD's bij ADS van STIGT

ABC Motoren bestelt groot aantal OMD’s bij ADS van STIGT

- Advertentie -

Delen

Het Belgische Anglo Belgian Corporation heeft voor de levering van oil mist detectors wederom gekozen voor ADS van STIGT. Met de opdracht levert ADS voor vijftig motoren de OMD’s van het merk Dr E. Horn. Daarmee wordt de jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven gecontinueerd.

 De overeenkomst werd op Europort 2023 bekrachtigd met een handdruk tussen Jean-Christophe Van Acker van ABC motoren, Erik Ziegler van Dr E. Horn en Rob van der Linde van ADS van STIGT.

OMD’s

“OMD’s zijn een belangrijke veiligheidsvoorziening voor motoren”, vertelt Rob van der Linde. Hij is manager Elektronica bij ADS van STIGT. “Samen met Dr E. Horn ondersteunen wij ABC Motoren ook al jaren met deze technologie. Maar een opdracht voor zoveel motoren tegelijk is toch wel bijzonder.”

Oil Mist Detectors zijn verplicht volgens SOLAS voor motoren vanaf 2.250 kW en/of een grotere zuigerdiameter dan 300 millimeter. Met optische sensoren meten ze constant de dichtheid van oliedeeltjes in het carter. Ze waarschuwen vroegtijdig als die te hoog wordt. De sensoren zijn van belang voor het voorkomen van carterexplosies en daarmee eventueel brand aan boord.

De eerste OMD’s (type MEV282) zijn inmiddels geleverd. De order loopt door tot eind 2024.

Aandrijfspecialist

ADS van STIGT is opgericht in 1970 en gespecialiseerd in aandrijftechnieken voor scheepvaart, industrie en offshore. Naast de verkoop van keerkoppelingen en tandwielkasten, levert het in Gorinchem gevestigde bedrijf ook pompverdeelkasten, bedieningssystemen en sensoren aan binnenvaart, zeevaart, baggerij, marine en luxe jachtbouw. ADS van STIGT is onderdeel van de Stokvis Group.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -