- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMasson-tandwielkast voor elektrische voortstuwing kraanschip Christiaan-P

Masson-tandwielkast voor elektrische voortstuwing kraanschip Christiaan-P

- Advertentie -

Delen

In opdracht van Instalho Scheepsbouw heeft ADS van STIGT een nieuwe Masson W4400 NC tandwielkast geleverd en in bedrijf gesteld op de Christiaan-P. Dat kraanschip is eigendom van Paans Van Oord en door Instalho omgebouwd naar volledig elektrische voortstuwing.

De MM W4400 NC is specifiek ontwikkeld voor elektrische voortstuwingslijnen. Naast de reductie van het motortoerental zorgt het geïntegreerde stuwdruklager ervoor dat klanten voor standaard elektromotoren kunnen kiezen.

Voor de Christiaan-P heeft deze tandwielkast een reductie van 3,026:1 en een maximaal vermogen van 1.110 kW bij 2.100 omw/min. Daardoor kon een kleiner formaat elektromotor toegepast worden. De succesvolle proefvaart is inmiddels achter de rug en de Christiaan-P is weer in bedrijf.

Keerkoppelingen en tandwielkasten

ADS van STIGT is onderdeel van de Stokvis Group. Het in Gorinchem gevestigde bedrijf levert naast keerkoppelingen en tandwielkasten ook planetaire tandwielkasten, pompverdeelkasten, elektronische bedieningssystemen en sensoren aan binnenvaart, zeevaart, bagger, offshore, marine en luxe jachtbouw.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -