- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSchottel: al 60 jaar verstelbare schroeven

  Schottel: al 60 jaar verstelbare schroeven

  - Advertentie -

  Delen

  De Schottel Controllable Propeller (SCP) bestaat zestig jaar. Meer dan duizend schepen varen rond met het hoogwaardig aandrijfsysteem. Door zijn veelzijdigheid is de verstelbare schroef van de Duitse fabrikant een populaire keuze voor onder andere trawlers, veerboten, cruiseschepen en marine- en patrouilleschepen.

  Zestig jaar geleden werd de eerste serie verstelbare schroeven gebouwd in de fabriek in Wismar. Eerst nog door Wismarer Propeller- und Maschinenbau, het bedrijf dat in 1998 door Schotel werd overgenomen. Grote investeringen veranderden de locatie in een vooraanstaande productiefaciliteit voor aandrijfsystemen. En een bron voor vele verbeteringen van het succesvolle ontwerp van de verstelbare schroef.


  Schottel Groep

  De Schottel Groep heet zijn hoofdkantoor in het aan de Rijn gelegen Spay. het is een wereldwijd actieve en toonaangevende fabrikant van voortstuwingssystemen voor schepen en offshore-toepassingen. Het bedrijf is opgericht in 1921 en ontwikkelt en produceert al meer dan 70 jaar azimuth-voortstuwingen en complete voortstuwingssystemen met vermogens tot 30 megawatt voor schepen van alle soorten en maten.


   

  “Elke SCP wordt afgestemd op de specifieke eisen van de klant”, vertelt Michael Potts, vestigingsmanager van Schottel Wismar. “Bij elke bestelling gaan we de uitdaging aan om het meest betrouwbare en effectieve systeem te leveren. Uitgebreide analyses van elk aandrijfsysteem en vaartuig plus moderne ontwerpmethodes zoals CFD zorgen voor een gezonde hydrodynamica en een maximale algehele efficiëntie.”

  De verstelbare schroef van Schottel is een modulair systeem dat kan worden aangepast aan de specifieke eisen van elk schip. Een speciale variant voor baggerschepen bijvoorbeeld, voorkomt dat sediment tijdens het werk in de naaf terechtkomt door een extra afdichting op de verbinding tussen de schroefbladen en de naaf.

  Betrouwbaar

  Of het nu gaat om een vissersboot die te maken krijgt met hoge zeeën en harde wind of een patrouilleschip op een belangrijke missie… Betrouwbaarheid is volgens Schottel de belangrijkste vereiste voor een voortstuwingssysteem. “Met zijn robuuste constructie, gebaseerd op zestig jaar technische ervaring, heeft de SCP een ontwerp dat zich in duizenden praktische toepassingen heeft bewezen”, aldus het bedrijf.

  De SCP is verkrijgbaar in een vermogensbereik van 600 kilowatt tot 30 megawatt, met schroefdiameters tot 8 meter. Enkelvoudige aslengtes kunnen tot 20 meter worden geproduceerd.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -