- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAanhouding en boetes bij controle riviercruiseschepen

Aanhouding en boetes bij controle riviercruiseschepen

- Advertentie -

Delen

In het kader van een controleweek door Aquapol zijn eind oktober meerdere controles uitgevoerd aan boord van riviercruiseschepen. De politie richtte zich daarbij op de werk- en leefomstandigheden van het personeel. Uit de controles zijn misstanden in de administratie gebleken, medewerkers werkten veel meer uren dan toegestaan en kregen vermoedelijk niet betaald voor deze uren. Een hotelmanager is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte.

De controles waren in Rotterdam en Amsterdam. De medewerkers van de Landelijke Eenheid, dienst Infrastructuur, en de Zeehavenpolitie Rotterdam voerden de controle op arbeidsuitbuiting uit, in samenwerking met de inspecteurs van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Arbeidswetten overtreden

“Sommige medewerkers werkten sinds de aanvang van hun contract non-stop tussen de tachtig en honderd uur per week”, aldus de politie. Bij één medewerker was de overtreding dusdanig dat hij van de Inspectie SZW direct moest stoppen met werken, zodat hij de nodige rust kon krijgen. Vermoedelijk zijn één of meer arbeidswetten overtreden. Hiervoor wordt waarschijnlijk door de Inspectie SZW een boete opgelegd.

Aquapol

De controles in de riviercrusievaart gebeuren onder de vlag van Aquapol, waarin Europese politiediensten samenwerken en informatie uitwisselen. Aquapol is opgericht in 2002 en is volledig toegewijd aan het verbeteren van de veiligheid en beveiliging op de belangrijkste binnenwateren van Europa.

De misstanden die aan het licht zijn gekomen door de controles zijn een aanleiding om de controles in riviercruisebranche te intensiveren, kondigt de politie aan.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -