- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPolitie controleert op Maasplassen

Politie controleert op Maasplassen

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 8 en zondag 9 juni hield de politie een grootschalige controle op de Maasplassen bij Roermond. Dat zal deze zomer nog twee keer gebeuren.

De toegenomen drukte op en rond de Maasplassen en twee dodelijke ongevallen in de afgelopen jaren zijn de aanleidingen voor de strengere controles. De gemeenten Roermond en Maasgouw hebben voor de handhaving flink geïnvesteerd in boa’s. Ze vroegen Provincie Limburg de provinciale patrouilleboot vaker in te zetten om een einde te maken aan de onveiligheid en criminaliteit op de recreatieplassen. Ook de landelijke politie werd gevraagd dit vaarseizoen aan controleacties mee te werken.

Te veel gedronken

Zeker 35 mensen kwamen op 8 juni in actie. Onder hen waren gemeentelijke boa’s, een lid van de marechaussee en enkele Duitse agenten. “80 procent van de toeristen die hier varen, hebben de Duitse nationaliteit”, verklaarde een woordvoerder van de waterpolitie.

Bij de actie zijn 25 vaartuigen gecontroleerd. Bij zeventien ademonderzoeken bleken elf personen te veel alcohol te hebben gedronken. Er werd één aanhouding verricht, vier mensen werden bekeurd en zes kwamen er met een waarschuwing van af.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -