- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen Maaskant levert Z91 aan Rederij Long Ships

Damen Maaskant levert Z91 aan Rederij Long Ships

- Advertentie -

Delen

Damen Maaskant Shipyards Stellendam heeft een 38 meter lange boomkorkotter afgeleverd aan de Belgische Rederij Long Ships. Dat gebeurde met een speciale ceremonie op de kade bij de visafslag in Zeebrugge. Tijdens de doopplechtigheid werd de Z91 Franson gedoopt door Shirley Cattoor en Chris Cocquyt.

De Z91 Franson is gebouwd naar een gloednieuw ontwerp, de BT3808, met de maximale tonnage en lengte die is toegestaan door de Belgische scheepvaartinspectie. Het casco is tijdens de pandemie in Polen te water gelaten en vervolgens naar Nederland vervoerd voor verdere afbouw.

Jong talent aantrekken

Eigenaar Eddie Cattoor van Rederij Long Ships was onder de indruk dat Damen Maaskant erin geslaagd was het vissersschip op tijd te leveren, gezien de uitdagingen die Covid-19 met zich meebracht. “Ik ben trots op onze Franson. Met dit moderne schip kunnen we alle moeilijke periodes die de visserijsector doormaakt het hoofd bieden. En wat zeker belangrijk is, met dit prachtige schip kunnen we weer jong talent aantrekken. Dat is van levensbelang, want zij zijn de toekomst van de Vlaamse visserij.”

“Zij zullen zeker werkplezier ervaren op dit veilige, efficiënte en ergonomische nieuwe vissersschip”, vervolgde Cattoor. “De Franson voldoet aan alle moderne en hedendaagse eisen en dat gaat gepaard met de beste accommodatie voor de bemanning, die vele dagen op zee hard moet werken.”

Rederij Long Ships werd in 1934 opgericht door Eddies grootvader. De nieuwste aanwinst voor de vloot vervangt de Z90 Francine. Het schip zal het hele jaar door worden ingezet in de wateren van de Noordzee en het Skagerrak en, in de zomer, in de Golf van Biskaje.

BT3808

John van der Maas, projectmanager bij Damen, zei bij de overdracht: “De nieuwe BT3808 is een goed doordachte evolutie van onze eerdere, bewezen ontwerpen en daarmee klaar voor de toekomst.”

Commercieel manager Jeroen van den Berg van Damen Maaskant voegde daaraan toe: “We zijn oprecht dankbaar voor de prettige samenwerking met de familie Cattoor en alle anderen die hebben bijgedragen aan dit succes.”

Damen Maaskant Shipyards Stellendam, opgericht in 1948, heeft in de loop der jaren meer dan 250 boomkorkotters gebouwd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -