- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaassluis was een weekend lang weer sleepboothoofdstad

Maassluis was een weekend lang weer sleepboothoofdstad

- Advertentie -

Delen

Afgelopen weekend was de 43e Furieade. Het nautische stadsfeest van Maassluis draaide uiteraard weer om de Furie, de legendarische stoomsleper die in 1977 de show stal in de tv-serie Hollands Glorie.

Al snel daarna kreeg het karaktervolle vaartuig Maassluis als thuishaven – dat was van eind 19e eeuw tot de jaren 70 dé sleepbotenhoofdstad van Nederland. De stad aan Het Scheur omarmde de 108 jaar oude Furie en viert nog elk jaar de aanwezigheid van de beroemde sleper.

Achteruit varen

Maar de Furie was niet alleen in het weekend van 4 tot en met 6 oktober. Maassluis heeft nog meer maritiem erfgoed én het Nationaal Sleepvaartmuseum. Bovendien arriveerden donderdagavond, voorafgaand aan de Furieade, een vloot westlanders plus nog tal van recreatievaartuigen. Die voeren vanuit Maasland onder grote belangstelling en inmiddels volgens traditie achteruit de Noordvliet en Veerstraat in.

Vanaf vrijdag was het drie dagen volop feest. Het zonnige weer zorgde voor extra vreugde. Bij de organisatoren, de deelnemers en de bezoekers.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -