- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws28 lantaarnpalen

28 lantaarnpalen [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

Sinds jaar en dag staan langs de meerplaats in Breukelen-Noord een stuk of 28 lantaarnpalen. Voorheen stonden ze aan het dijkje en beschenen ze niet alleen de meerplaats, maar ook het achterliggend fietspad met het bekende oranje natriumlicht.

Na de renovatie van de meerplaats een paar jaar geleden, zijn niet alleen de palen verplaatst tot achter de scheiding (muurtje/kering) scheepvaart-fietspad, maar zijn ook de armaturen vervangen door ledverlichting; nette doeltreffende strakke verlichting. Mede ter verhoging van de sociale veiligheid, want ook aangemeerde schepen zijn niet veilig voor ongewenst bezoek. Fietsers die door een losloopgebied voor honden dienen te rijden, zien ook graag tijdig wat ze voor hun voorwiel krijgen.

Aangezien CityTec het onderhoud van de openbare straatverlichting in de gemeente Stichtse Vecht in haar portefeuille heeft, ligt het in de lijn der verwachtingen dat bij een storing aan de verlichting bij de meerplaats een melding naar CityTec wordt gedaan; temeer daar aanwonenden door de jaren heen op gezette tijden CityTec onderhoud zien plegen aan de armaturen en masten.

‘Mis!’, zegt CityTec ineens na de laatste melding: de masten hebben de verkeerde kleur. ‘“Onze” masten zijn groen en die daar zijn ongeschilderd en van aluminium en dragen een verkeerde sticker.’

Dan maar naar de gemeente met de vraag: ‘Hoe zit dat nu?’ Want de masten staan aan de fietspadzijde en het fietspad is in beheer en onderhoud van de gemeente. ‘Nou’, zegt de gemeente, ‘wij moeten elke keer een aparte opdracht aan CityTec verstrekken als er langs de meerplaats reparaties aan de straatverlichting moeten plaatsvinden en dat kost een hoop geld…je moet bij RWS zijn.’

Kortom, het verhaal kan nog oneindig lang worden en de zin van het naar elkaar wijzen van instanties ontgaat eenieder en maakt de zaak alleen maar ondoorzichtiger. Wat maken 28 lantaarnpalen nu nog uit op de honderden die in de gemeente staan en in onderhoud zijn bij CityTec?

En als de gemeente nu dan toch deze palen in onderhoud gaat nemen, laat zij dan ook meteen haar belofte aan RWS gestand doen, zoals jaren geleden gedaan. Dat wil zeggen de lantaarnpalen bij de voormalige kegelplaats in Maarssen in orde brengen, al was het alleen maar ter verhoging van de (sociale) veiligheid voor aanwonenden van de Maarssenbroeksedijk.

 

G.A. Barnstijn

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -