- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsZeeuwse motie voor meer ligplaatsen aangenomen

  Zeeuwse motie voor meer ligplaatsen aangenomen

  - Advertentie -

  Delen

  Gedeputeerde Staten van Zeeland moet onderzoek lasten doen naar het ligplaatsentekort in de provincie en vervolgens een plan opstellen om dat tekort aan te pakken.

  Een motie daarover van de SGP is tijdens Provinciale Staten-vergadering op 10 en 11 juni aangenomen met met 33 stemmen voor en 5 tegen. De motie werd mede ingediend door CDA, Forum voor Democratie, 50 Plus, PVV Bosch en PVV van Dijk.

  Urgent

  SGP-Statenlid Joan van Burg vroeg aandacht voor het ligplaatsentekort waar binnenvaartschippers in Zeeland mee te maken hebben. Zijn fractie had meerdere signalen gekregen dat het gebrek aan ligplaatsen voor binnenvaartschepen in Zeeland urgent is. In de motie wordt het College van Gedeputeerde Staten opgedragen in overleg te treden met de diverse ligplaatseigenaren hoe in voldoende ligplaatsen kan worden voorzien.

  Daarnaast moeten de knelpunten van het ligplaatsentekort in kaart gebracht worden en vervolgens voorgelegd aan Provinciale Staten. Op basis van dit onderzoek verwacht Provinciale Staten van het college een voorstel om het nijpende tekort aan ligplaatsen op te lossen met een plan van aanpak en de bijbehorende financiering.

  Als laatste draagt de motie het provinciebestuur op om zaken die eenvoudig opgelost kunnen worden, zo spoedig mogelijk te realiseren. Hierbij doelen de indieners op kades waaraan slechts kleine aanpassingen nodig zijn om ze bruikbaar te maken.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  2 reacties

  1. Dank voor het herkennen en erkennen van de noden van de binnenvaart. Het ligplaatsenprobleem is enorm groot en het is goed dat hier een Statenlid actie onderneemt. Ook geweldig dat het zo breed ondersteund is. Dat betekent waardering en zorg voor deze mooie sector.

  2. Dank aan Ton Ouist die dit op gang heeft gebracht. Nu maar hopen dat NSP de boodschap begrepen heeft en er eindelijk voor zorgt dat tankers gewoon in de Sloehaven kunnen afmeren als ze moeten wachten. Dank aan de SGP die het probleem op de agenda heeft gezet.

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -