- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZaanstad stapt over op app voor ligplaatsen en havengeld

Zaanstad stapt over op app voor ligplaatsen en havengeld

- Advertentie -

Delen

De beroepsvaart kan in Zaanstad een ligplaats reserveren en havengeld betalen via een nieuw systeem. De gemeente heeft het nieuw reserverings- en betaalsysteem ingevoerd op 1 januari 2021. Daarvoor is een speciale app gemaakt: de Blue Water App-professional.

Met deze app kunnen schippers via hun smartphone of computer een ligplaats reserveren en hun liggeld betalen. De app informeert de gemeente over wie of welke organisatie hoe lang aan een kade of steiger ligt en of het liggeld is betaald.

Beroepsvaart en rondvaartboten

Het nieuwe reserverings- en betalingssysteem geldt voor:
–  beroepsvaart op een aantal steigers in het centrum van Zaandam (Bodecentrum west, Houthavenkade en AI-steiger bij het Hembrugterrein)
– kleine rondvaartboten (tot 25) meter die aanleggen bij de kades van de Zaanse Schans
– vaste ligplaatshouders van recreatievaartuigen (Zaanweg en Zuideinde in Wormerveer en de Noordervaartdijk in Krommenie)

Meer informatie over de voorwaarden, tarieven en reservering/beëindiging kaderuimte is te vinden op de website van de afdeling Havens & Vaarwegen van de gemeente Zaanstad.

App

Eigenaren van beroepsschepen die gebruik willen maken van de steigers en kades in het centrum van Zaandam, kunnen een plek aanvragen via e-mail. Betalingen van het liggeld gaat via de Blue Water App-professional, die geïnstalleerd moet worden op de smartphone. De activatiecode daarvoor wordt verstrekt door de afdeling Havens & Vaarwegen.

Vaste ligplaatshouders van recreatievaartuigen krijgen een betaallink toegestuurd, waarmee zij hun liggeld kunnen voldoen via een online uitgevoerde bankoverschrijving. De rondvaartexploitanten op de Zaanse Schans dienen de Blue Water App-professional te installeren op de smartphone om een reservering en betalingen te kunnen doen. Zij worden uitgenodigd voor een sessie waarin de werkwijze wordt uitgelegd.

Zaanstad berekent het tarief aan de hand van de scheepslengte en de tijd die het schip binnen de gemeentegrenzen ligt. De reservering is pas definitief na toestemming van de afdeling Havens & Vaarwegen van de gemeente.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -