Werkbezoeken aan de binnenvaart

0

Een goede manier om de binnenvaart op de politieke agenda te zetten en politicie en bestuurders meer bekend te maken met de bedrijfstak, is het organiseren van werkbezoeken. Dit doet het BVB al jaren met succes, in nauwe samenwerking met het Centraal Overleg Vaarwegen (COV), Koninklijke BLN-Schuttevaer en het CBRB.

Maandag 25 juni vond het eerste werkbezoek van dit jaar plaats. Roy van Aalst, Tweede Kamerlid van de PVV, was te gast. Het werkbezoek vond plaats vanaf de verkeerspost in Dordrecht.

Na ontvangst en een rondleiding op de verkeerspost door Rijks­waterstaat ging het gezelschap met een patrouillevaartuig de waterweg op en werden bezoeken gebracht aan boord bij twee schepen: de Veerhaven XI en het ms Borelli.

Kamerlid Roy van Aalst (rechts) in het stuurhuis van de Borelli. (foto BVB)

Diverse dossiers, zoals duurzaamheid, vergroening, innovatie en de arbeidsmarktsituatie, kwamen aan bod. Van Aalst zei zelf over het werkbezoek: “Fantastisch leuke kijk in de ‘keuken’ van de binnenvaart!” En dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.

Een aantal werkbezoeken zit nog in de pijplijn. De volgende staan al in de agenda voor deze zomer:
– vrijdag 6 juli: Maurits von Martels (CDA)
– maandag 10 juli: Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)
– donderdag 23 augustus: Matthijs Sienot (D66)
– maandag 27 augustus: Chris Stoffer (SGP)

 

Hoenderop sponsort reddingsvesten BVB

Zoals ieder jaar heeft Hoenderop, groothandel in scheepsbenodigdheden voor de beroepsvaart, ook dit jaar het BVB gesponsord door de reddingsvesten beschikbaar te stellen en te testen. Ze worden gebruikt voor van de werk­bezoeken en andere evenementen van het BVB. Het BVB waardeert dit enorm, want veiligheid staat voorop bij dergelijke activiteiten.

 

Uitnodiging symposium over emissieloos varen

De provincies Overijssel, Friesland en Zuid-Holland organiseren een symposium op vrijdag 13 juli over duurzaamheid in de binnenvaart. De titel van het symposium is: ‘Emissieloos varen: Hoe te realiseren voor 2030?’ Het is op een speciale locatie, namelijk het eiland Marchjepolle in het Tjeukemeer in Friesland.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u als ondernemer een goed beeld van mogelijke innovatieve oplossingen, het transitiepad. Onder
andere de volgende vragen komen aan de orde:
• Waar staat de binnenvaart nu?
• Hoe kan er met de huidige technische ontwikkelingen ingespeeld worden op de toekomst van deze onmisbare schakel in de logistieke keten?
• Op welke manier kunnen provincies bijdragen aan de versnelling?
• Wat is de rol van verladers die gebruik maken van de binnenvaart?
• Zijn er andere samenwerkingsvormen nodig om te versnellen?

Onder andere Khalid Tachi van het Expertise- en Innovatie­Centrum Binnenvaart zal spreken. Het symposium is gratis. Het is een onderdeel van de Elfwegentocht, een uniek evenement dat plaatsvindt tot en met 14 juli.

Meer informatie over het programma en aanmelden via: www.elfwegentocht.nl/symposium

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.