Jubilerend in de zon

0

Kom je binnenkort bij de balie voor vaardocumenten? Dan ontvang je van de baliemedewerkers, zolang de voorraad strekt, een klein lekkernij vanwege een jubilerend SAB.

Maar misschien heb je inmiddels ook al her en der taart gegeten vanwege geslaagde scholieren. Overal hangen de vlaggen met schooltassen weer vrolijk in de wind te dansen.

Deze maand zullen ook veel verliefde stellen elkaar het jawoord geven en wordt het straatbeeld weer verfraaid met diverse feeststoeten met wapperende linten aan hun auto’s. Ook beginnen de braderieën en andere volksfeesten weer hier en daar, die de mensen ontspanning en vertier bieden.

De maand juni was ook dit jaar weer een gezellige maand. Misschien komt dit ook wel doordat de zon zich doorgaans meer laat zien, waardoor iedereen weer zin heeft om naar buiten te gaan en er op uit te trekken.

Veel bezoekers en participanten van de beurs Maritime Industry zouden dit jaar graag het dak van de evenementenhal verruild hebben voor dat van de Johan Cruijff Arena. Zo’n schuifdak dat heerlijk open kan en frisse lucht in de hal toelaat. Ondanks de felle zon, de hoge temperatuur in de hal en een defect aircosysteem waagden veel (ex-)binnenvaarders zich toch aan een beursbezoek. Het vocht zal tijdens deze warme dagen rijkelijker gevloeid hebben dan de afgelopen jaren. Het ijswater was bijna niet aan te slepen om aan alle vraag te voldoen.

In de SAB-stand stond een uitvergrote (huidige en toekomstige) ecokaart ronddraaiend op de balie. Helaas draaide het plateau niet snel genoeg om de stand van enige verkoeling te voorzien. Wel heeft de SAB de bezoekers van haar stand voorzien van een verfrissende attentie: doosjes met pepermuntjes. Op de doosjes stond een afbeelding van de toekomstige ecokaart.

De huidige ecokaarten worden vervangen door nieuwe met een geïntegreerde chip. Deze kaarten zullen in alle Verdrags­landen worden uitgegeven. Naar verwachting kan er halverwege dit jaar begonnen worden met het toezenden van de nieuwe ecokaarten. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen. Totdat de nieuwe kaarten zijn uitgereikt, blijven de huidige kaarten gewoon werken.

De stand stond dit jaar op een andere plek dan de afgelopen jaren, maar wel dichter bij de binnenvaartorganisaties. Deze plek wordt echter niet behouden, want de indeling van de beurs gaat radicaal veranderen. De hal is vanaf volgend jaar minder gebaseerd op rijen met stands. De SAB-stand zal volgend jaar iets meer naar het midden verplaatsen. Dit wordt te zijner tijd natuurlijk aan je kenbaar gemaakt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.