Werkbezoek in Meppel

0

Dinsdag 10 juli heeft het BVB een werkbezoek georganiseerd voor Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Samen met het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) ontving het BVB het Kamerlid bij de MCS-terminal in Meppel. Hierbij waren tevens twee lokale fractiemedewerkers aanwezig.

Na een rondleiding op de terminal kreeg het gezelschap een rondleiding aan boord van het ms Uniqueship. Dit werd op dat moment geladen in Meppel, dus konden de gasten dit proces live meemaken. Vervolgens mocht het Kamerlid nog een stukje mee­varen met de Uniqueship, van Meppel naar Zwartsluis, waarmee de ervaring compleet was.

Gedurende de middag konden diverse actuele zaken aangekaart worden, zoals het personeels­tekort, de congestie, vergroening en de brug- en sluisbediening. Stieneke van der Graaf was zeer enthousiast over onze bedrijfstak en vond het dan ook een waardevolle middag. De aandachtspunten neemt ze mee. Dank aan MCS terminals Meppel en Uniqueship voor de medewerking.

Volgende werkbezoek in de planning is voor GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger op 25 juli. Bart van Gent, beleidsmedewerker Smart Shipping bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is hierbij aanwezig. Dit werk­bezoek zal plaats vinden vanaf de Verkeerspost in Dordrecht.

Stieneke van der Graaf (links), Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, was 10 juli op werkbezoek.

Wereldhavendagen

De voorbereidingen voor de Wereldhavendagen in Rotterdam zijn in volle gang. Dit grootse maritieme evenement vindt plaats van 7 tot en met 9 september in en om het Rotterdamse havengebied. De bezoeker wordt een uitgebreid programma aangeboden, voor ieder wat wils. Het thema dit jaar is Energize.

Tijdens de Wereldhavendagen kan het publiek aan de Wester­kade kennismaken met de moder­ne en duurzame binnenvaart. Zowel met een kadepresentatie waar uitvoerig aandacht wordt geschonken aan de slimme technische oplossingen die de binnenvaart trendsetter gaan maken op het gebied van duurzaam vervoer over en werken op het water.

Maar ook met schepen voor de kade die jong en oud kunnen bezichtigen en zelf ervaren wat werken en wonen aan boord inhoudt. Op vrijdag een kraanschip van Mercurius voor het jongerenprogramma, zaterdag het eerste LNG-kraanschip: de Werkendam van Van Oord, en zondag een Ecotanker van AMS.

Bureau Voorlichting Binnenvaart en Expertise- en Innovatie­Centrum Binnenvaart vertellen in de tentpresentatie graag over de duurzame ontwikkelingen in de binnenvaart.

Speciale aandacht is er voor LNG als brandstof. LNG (Liquid Natural Gas) is aardgas dat onder een temperatuur van -162 graden vloeibaar is gemaakt. Hierdoor is het in volume afgenomen en kan het gemakkelijk opgeslagen worden in een tank. De tank zorgt ervoor dat het gas op die lage temperatuur blijft. In vergelijking met diesel zorgt LNG voor 80 tot 90 procent minder fijnstof en 70 procent minder stikstof en daarbij ook nog eens een 25 procent CO2-besparing.

Tijdens de Wereldhavendagen krijgt het publiek meer informatie over deze en andere ontwikkelingen op het gebied van vergroeningstechnieken aan boord. Wellicht zien we ook u nog begin september!

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.