- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMet historische garnalenkotter het Reitdiepgebied ontdekken

Met historische garnalenkotter het Reitdiepgebied ontdekken

- Advertentie -

Delen

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A in Groningen en Het Groninger Landschap organiseren van juni tot en met september de ‘Beurtvaart’ over het Reitdiep. Aan boord van de historische garnalenkotter ZK4 maken de passagiers kennis met het Reitdiepgebied, dat tot de oudste cultuurlandschappen van Europa behoort.

Tijdens de tocht brengt de gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Het gebied was vaak onderwerp in de schilderijen van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg.

Bij Garnwerd aan Zee, met terras aan het idyllische Reitdiep, staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch wandelen de deelnemers met een gids door het historische dorpshart en langs de vele monumenten van het wierdendorp.

De ZK4 Albatros. (foto Visserijmuseum Zoutkamp)

Zoutkamp

Op zaterdag (3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 en 23 september) vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag (4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 en 24 september) van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt de passagiers terug naar de opstapplaats.

De dagtocht kost inclusief koffie/thee, lunch en taxi 75 euro per persoon. Beschermers van Het Groninger Landschap en Vrienden van Museum aan de A betalen 65 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Kijk voor meer informatie en de opstaptijden op www.visserijmuseum.com/activiteiten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -