- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWebinar over modal shift voor verladers

Webinar over modal shift voor verladers

- Advertentie -

Delen

Woensdag 29 april organiseerde de Topsector Logistiek in samenwerking met Lean & Green Off-Road, Rail Cargo Information Netherlands en het Bureau Voorlichting Binnenvaart een webinar: ‘Modal Shift voor starters’.

Klimaatakkoord, zero-emissie­zones, filedruk… Hoewel de waan van de dag nu geregeerd wordt door corona, blijft het van belang om na te denken wat de best passende transportoplossing voor een bedrijf is. Op korte en lange afstanden.

In het webinar kwamen experts aan het woord over wat erbij komt kijken als je van wegvervoer de overstap naar vervoer over water of spoor wilt maken. Het webinar was vooral gericht op verladers en logistiek dienstverleners die nog niet veel kennis hebben van de mogelijkheden en bood hen een korte kennismaking. Het BVB heeft een praktische inleiding gegeven hoe vervoer over water in te passen is.

Door corona vraagt deze tijd om andere invullingen om mensen te benaderen en/of te ontmoeten en een webinar kan hierin uitkomst bieden. Zeker om iets voor het voetlicht te brengen, maar ook om interactie op te zetten.

Op 6 mei volgt weer webinar, dat zich vooral zal richten op modal shift mogelijkheden en verbindingen van, naar en binnen België. Via de Linkedin-pagina van het Bureau Voorlichting Binnenvaart zal de uitnodiging gedeeld worden. Deelname is gratis.

‘Vervoer over water Limburg’

Het BVB heeft inhoudelijke een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een digitale
flyer die binnenkort in de provincie Limburg ingezet zal worden ter ondersteuning van de logistieke activiteiten van de zogeheten ‘logistieke makelaars’ van Zuid-Limburg Bereikbaar.

Bereikbaarheid speelt voor provincies en regio’s een belangrijke rol. Samen met vele partners werkt Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar aan bereikbaarheid, efficiënter autogebruik en duurzame mobiliteit. Voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat in de regio. Zuid-Limburg Bereikbaar kijkt hierin ook naar modal shift van weg naar water omdat the Blue Road een interessant en duurzamer vervoersalternatief is voor verladers. De flyer voorziet in informatie en geeft mogelijkheden voor verladers die hiermee aan de slag willen.

Kantoor BVB

Het kantoor van het BVB is aankomende periode op een aantal dagen gesloten. Zo is dit het geval op Hemelvaartsdag (21 mei), op 22 mei en Tweede Pinksterdag (1 juni). De andere dagen zijn wij gewoon bereikbaar. Wel werken wij volgens RIVM-richtlijnen met minder personen op kantoor en op gepaste afstand van elkaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -