Jaarverslag 2019 is verschenen

0

Het BVB-jaarverslag over 2019 is gereed. Hierin worden alle highlights van vorig jaar nog eens voor het voetlicht gebracht en uiteraard een financiële verantwoording voor deze activiteiten afgelegd.

Zo is onder meer te lezen over de werkzaamheden en resultaten binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart, de diverse beurzen en havendagen waar het BVB bij betrokken was en de diverse communicatie-projecten die dit jaar zijn uitgevoerd.

Ook andere ontwikkelingen bij het BVB komen aan de orde. Sponsors en relaties zullen een exemplaar van het jaarverslag binnenkort per post ontvangen. Het jaarverslag is ook op te vragen bij het BVB of online te bekijken via de website onder het kopje ‘Downloads’.

Project Afval over water

Het BVB is onlangs gestart met een aanvullend onderzoek naar de mogelijkheden van vervoer van afval over water. In een eerder onderzoek dat het BVB heeft uitgevoerd langs de belangrijke corridors bleken drie stromen zeer kansrijk en deze worden binnen deze vervolgopdracht nu verder uitgewerkt.

Daarnaast voeren we een inventarisatie uit naar kansrijke ladingstromen bij de andere gemeenten in Nederland die niet langs de corridor liggen maar wel a

an vaarwater. Eerst de locatie, volumes, samenwerkingsverbanden, contactpersonen en lopende concessies achterhalen en vervolgens kijken of afvalstromen in aanmerking komen voor een modal shift, al dan niet gebundeld met andere stromen.

Opdracht Technasium-studenten

Studenten van het Technasium in Alphen aan den Rijn hebben voor het BVB een opdracht uitgevoerd. Ze hebben een analyse gedaan naar de schakels in de transportketen voor het vervoeren van containers. Dit is vervolgens verwerkt in een soort infographic waarin duidelijk wordt welke schakels in zo’n keten actief zijn, waar elke schakel goed in is en wat deze belangrijk vindt.

Centraal hierin staat de rol van de binnenvaart. Dit hebben de stude

nten ook verwerkt in informatieposter die door het BVB gebruikt kan worden bij promotie van de binnenvaart aan verladers. Dit als ondersteuning in het verhaal hoe een binnenvaarttransportproces er uit ziet.

The Blue Road Map

Het BVB heeft al enige tijd op de planning staan om de erg veel g

eraadpleegde the Blue Road Map (www.blueroadmap.nl) uit te breiden met containerlijndiensten. Tevens moeten we de nodige updates doorvoeren. De softwareontwikkelaar is hier nu mee aan de slag gegaan achter de schermen. Dit levert echter op dit moment wel een verminderde werking van the Blue Road Map. Mocht u de applicatie vaak gebruiken: onze excuses voor het ongemak.

We zitten nu in de testfase van de nieuwe functionaliteiten. Dit geeft nog wat puntjes de i die gezet moeten worden om een zo goed mogelijk resultaat aan te bieden. De verwachting is begin mei de Blue Road Map weer volledig operationeel te kunnen hebben.

Met deze uitbreiding krijgt de verlader die vervoer met binnenvaart overweegt een nog duidelijker beeld van de mogelijkheden en maken de overstap wellicht wat kleiner.

Kantoor BVB

Het kantoor van het BVB is de komende periode op een aantal dagen gesloten. Zo is dit het geval op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei). Ook Hemelvaartsdag (21 mei), de dag na Hemelvaart op 22 mei en Tweede Pinksterdag op (1 juni) is het kantoorgesloten. De andere dagen zijn wij gewoon bemand. Wel werken wij volgens RIVM-richtlijnen met minder personen op kantoor en op gepaste afstand van elkaar.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.