Kijk modal shift-webinars terug

0

Woensdag 29 april organiseerde de Topsector Logistiek in samenwerking met Lean & Green Off-Road, Rail Cargo information Netherlands en het Bureau Voorlichting Binnenvaart een webinar ‘Modal Shift voor starters’. Het BVB heeft hierin een praktische inleiding gegeven hoe vervoer over water in te passen is voor verladers die in de eerste oriëntatiefase zitten.

Op 6 mei vond een tweede webinar plaats, ook georganiseerd vanuit Topsector Logistiek. Deze sessie richtte zich vooral op modal shift-mogelijkheden en verbindingen van, naar en binnen België.

In België wordt aankomende jaren veel gewerkt aan de wegen rondom Gent, Brussel en Antwerpen. Dat verstoort de bereikbaarheid ernstig. Verplaatsing van ladingstromen naar spoor en water kan hier als oplossing dienen om onder andere de haven van Antwerpen bereikbaar te houden.

Miranda Volker van het BVB gaf de mogelijkheden die binnenvaart biedt, de randvoorwaarden, de succesfactoren en vertelde over de kansen die bijvoorbeeld continentaal transport zou kunnen bieden. In een vraaggesprek met verlader Kloosterboer werd een succesvol voorbeeld voor het voetlicht gebracht hoe de binnenvaart een rol speelt in hun logistieke praktijk.

Voor wie het gemist heeft, zijn de beide webinars nu online te bekijken. Op de website van het BVB onder ‘Actueel’ hebben wij de beide links opgenomen.

Leuk promotiefilmpje

Bosman Container Shipping Group (BCS Group) heeft meegewerkt aan een film in het kader van de campagne Baas Over Je Eigen Toekomst (BOJET). De campagne BOJET maakt deel uit van de mbo-aanpak in de Drechtsteden om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter af te stemmen. Elke maand lichten ze een andere sector uit met leuk nieuws, opleidingen en te gekke beroepen en werkgevers in de regio Drechtsteden.

Deze maand staat in het teken van de binnenvaart. In aflevering 10 nemen ze een kijkje aan boord van het mcs Progres van BCS Group. Tim Haars, ook bekend van de landelijke televisie, is te gast aan boord en loopt een dagje mee met matroos Antonie en
kapitein Twan.

Het is echt een heel leuk filmpje geworden, zeker de moeite van het kijken waard. Op het Youtubekanaal van Baas Over Je Eigen Toekomst zijn alle filmpjes verzameld. Ook op de website van het BVB onder ‘Actueel’ kunt u de link vinden.

Meer informatie over de campagne kun je teruglezen op www.baasoverjeeigentoekomst.nl.

Kantoor BVB

Het kantoor van het BVB is aankomende periode op een aantal dagen gesloten. Dat is dit het geval op Hemelvaartsdag (21 mei), de dag na Hemelvaart (22 mei) en Tweede Pinksterdag (1 juni). De andere dagen zijn wij gewoon bemand, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.