- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVRC Cargadoors Penning voor havenmeester René de Vries 

VRC Cargadoors Penning voor havenmeester René de Vries 

- Advertentie -

Delen

De Rotterdamse havenmeester René de Vries heeft de Cargadoors Penning van de VRC ontvangen. “Onder leiding van De Vries is de haven van Rotterdam nautisch altijd goed en veilig bereikbaar voor de internationale scheepvaart”, aldus de toelichting van de Rotterdamse cargadoorsvereniging. 

De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Cargadoorsdiner. De VRC roemde De Vries’ inzet tijdens de “uitdagende” coronaperiode. “In tegenstelling tot andere omliggende havens, bleef de Rotterdamse haven ook toegankelijk voor schepen met besmette bemanningsleden aan boord. Hierdoor konden de betreffende bemanningsleden in medische centra behandeld worden. Bij het vaccinatieprogramma voor internationale zeevarenden was Rene de Vries een stuwende kracht. Ook is hij nauw betrokken bij diverse port welfare-instanties.”

20 jaar Portbase

In zijn toespraak gaf voorzitter Kees Groeneveld voorbeelden van de samenwerking tussen de VRC en andere publieke en private instanties. Zoals het Loodswezen, Douane en Havenbedrijf Rotterdam. Ook stond hij stil bij het 20-jarig bestaan van Portbase, het digitale platform in de Rotterdamse haven. Groeneveld stipte aan dat de argwaan en angst bij de oprichting in 2002 is veranderd in een heel hecht partnership. De Rotterdamse havengemeenschap kan volgens hem niet meer zonder Portbase en wil de samenwerking nog verder intensiveren en uitbreiden.

Cheque

Tijdens de avond overhandigden directeur Marco Tak en voorzitter Kees Groeneveld namens de VRC een cheque van 100.000 euro aan het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum. De opvolger van Futureland zal in 2024 verrijzen op de Maasvlakte. In dit centrum zullen de verschillende facetten van de haven en loopbaanmogelijkheden gepresenteerd worden voor een breed publiek. Met het HEC wil Havenbedrijf Rotterdam het draagvlak van de haven te vergroten bij relevante doelgroepen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -