OVV onderzoekt fatale aanvaring Schuitengat

1
De beschadigde veerboot op een werf in Harlingen. (foto OVV)

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat verdergaand onderzoek doen naar de aanvaring die op 21 oktober plaatsvond in het Schuitengat bij Terschelling.

Bij die aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot overleden drie mensen en raakten vier opvarenden gewond. Eén persoon wordt nog steeds vermist.

Direct na het incident kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) ter plaatse. Toen is een verkennend onderzoek gestart. Zo is informatie verzameld en hebben de medewerkers van de OVV met betrokken partijen gesproken.

Op basis van de bevindingen tot nu toe stelt de Raad een uitgebreid onderzoek in naar de aanvaring en de omstandigheden rond het ongeval.

Brokstukken

De Landelijke Eenheid van de politie doet ook onderzoek naar het ongeluk. Duikers haalden 22 en 23 november brokstukken van de watertaxi boven water.

1 reactie

  1. Een aanvaring in slecht zicht van 2 schepen op een smalle geul die allebei te hard varen, maar wel contact hebben over de wijze van passeren.
    Dat onderzoek zou toch niet meer dan 6 maanden hoeven te duren. Welke informatie ontbreekt er dan nog om dit af te ronden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.