- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVolg hier de EICB-bijeenkomst over de Stage V-norm voor motoren

Volg hier de EICB-bijeenkomst over de Stage V-norm voor motoren

- Advertentie -

Delen

Vanaf 2019 bepaalt  NRMM Stage V hoe schoon de binnenvaart moet zijn. Het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) organiseert op 20 juni in Rotterdam een bijeenkomst over deze Europese emissierichtlijn. Naast de 170 deelnemers kunnen ook bezoekers van deze site de presentaties volgen. En vragen stellen! Kijk hier naar de livestream, die start om 13.30 uur.

 

 

De richtlijn Non-Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V voor nieuwe scheepsmotoren komt eraan. En dat daarmee het een en ander zal gaan veranderen op het gebied van uitstootnormen. Maar wat houdt Stage V nu concreet in? Welke techniek past daar het beste bij? En is financiering hiervoor mogelijk?

De bijeenkomst op dinsdagmiddag 20 juni (van 13.00 tot 18.00 uur in Rotterdam) belooft antwoorden te bieden op die vragen. De inhoud en invloed van de richtlijn zal worden samengevat. Dagvoorzitters Roland Kortenhorst (Koninklijke BLN-Schuttevaer) en Paul Goris (Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart) delen vervolgens hun gedachten over de praktische gevolgen voor de sector.

 

Oplossingen

Ondernemers krijgen uitleg over praktische oplossingen waardoor hun schepen straks kunnen voldoen aan Stage V. Vertegenwoordigers van diverse technieken zijn aanwezig om bezoekers te vertellen over de toepassing van bijvoorbeeld LNG, katalysatoren en roetfilters, GTL, brandstofwateremulsie en aangepaste EURO VI-vrachtwagenmotoren. Ook komen aanverwante zaken aan bod, zoals meten aan de pijp, de positie van verladers en mogelijkheden voor financiering.
Programma:
13.00 Ontvangst met koffie en thee
13.30 Welkomstwoord en inhoudelijke samenvatting NRMM Stage V
13.45 Stage V in de praktijk door de dagvoorzitters Paul Goris en Roland Kortenhorst
14.30 Kennismaking praktische oplossingen aan thematafels, 4 rondes van een half uur
16.30 Nabeschouwing per thema door de dagvoorzitters
17.00 Netwerkborrel
18.00 Einde

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -