- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVanaf 13 mei eenrichtingsverkeer voor Oosterweelwerken

Vanaf 13 mei eenrichtingsverkeer voor Oosterweelwerken

- Advertentie -

Delen

Vanaf 13 mei geldt bij Antwerpen eenrichtingsverkeer en passageplanning in het Albertkanaal en het Amerikadok. Dat moet zorgen voor een vlotte en veilige doorstroom van de scheepvaart tijdens de Oosterweelwerken. Sinds 15 april is al VTS-scheepvaartbegeleiding actief in sector Weel.

De Oosterweelwerken maken deel uit van de ring rond Antwerpen. Een van de meest ingrijpende onderdelen van het infrastructuurproject is de constructie van een nieuwe snelwegtunnel onder de Schelde.

Versmalling

Bij de werkzaamheden in het vaarwater van het Albertkanaal en het Amerikadok plaatst aannemer Lantis (BAM) vanuit het Amerikadok een bouwput tot aan de zuidkant van het Albertkanaal. De werkzaamheden veroorzaken voor hinder voor de scheepvaart. Slechts de helft van de breedte van het Albertkanaal zal beschikbaar zijn.

Daarom verzorgt Port of Antwerp-Bruges daar VTS-scheepvaartbegeleiding en passageplanning. Dat laatste is nodig voor het eenrichtingsverkeer langs de bouwlocatie.

Vanaf maandag 13 mei regelt een passageplanner, die 24/7 beschikbaar is, de scheepvaart door verkeerslichten. Alle schepen die de werfzone willen passeren, moeten zich aanmelden via APICS Barge, VHF 10 of telefonisch bij VTS.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -