- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUltimatum aan Thyssenkrupp vanwege uitblijven cao

Ultimatum aan Thyssenkrupp vanwege uitblijven cao

- Advertentie -

Delen

CNV Vakmensen Nautilus International hebben een ultimatum gesteld aan rederij Thyssenkrupp Veerhaven. “De werknemers zitten al bijna een jaar zonder cao en zijn het zat”, zegt onderhandelaar Fadua Toufik. Het ultimatum loopt af op woensdag 5 december om 16.30 uur.

De rederij, met hoofdkantoor in Brielle, vervoert met 6-baksduwstellen erts en kolen vanuit de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de staalfabriek in Duisburg. Er werken zo’n 180 mensen.

De cao liep af op 31 december 2017. Langdurige onderhandelingen hebben uiteindelijk geresulteerd in een eindbod van Thyssenkrupp Veerhaven. “Onze leden hebben dit afgewezen en zijn klaar voor acties”, zegt Toufik.

 

Ultimatum

In het ultimatum eist CNV Vakmensen een loonsverhoging, waarin de automatische prijscompensatie vast is opgenomen, en daarnaast een eenmalige uitkering van 1.500 euro bruto nog in 2018. Voor 2019 willen de bonden een loonsverhoging van 1,75 procent.

Als Thyssenkrupp Veerhaven voor woensdag 5 december om 16.30 uur niet reageert op het ultimatum, kan het bedrijf vanaf die datum rekenen op acties.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -