TOGS-regeling uitgebreid naar passagiersvaart

0
(foto Adobe Stock)

De coronaregeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) is uitgebreid naar meer sectoren. Daaronder is ook een deel van de binnenvaart, zoals de passagiersvaart.

Dat heeft het kabinet deze week bekendgemaakt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dat aanvragen door ondernemers uit de aanvullende sectoren vanaf woensdag 15 april mogelijk is.

De TOGS-regeling maakt deel uit van het noodpakket banen en economie van de regering. De tegemoetkoming is een eenmalige belastingvrije gift van 4.000 euro per onderneming.

Vaste lasten

De toelating is ingedeeld naar de SBI-codes waarmee bedrijven zijn ingeschreven in het handelsregister. Voor de binnenvaart gaat het om:

  • 50.30 – Binnenvaart (passagiersvaart en veerdiensten)
  • 52.22 – Dienstverlening voor vervoer over water
  • 77.34 – Verhuur en lease van schepen

De regeling is bedoeld als tegemoetkoming van vaste lasten (maar geen personeelkosten). Daarom richt de regeling zich op ondernemers die daadwerkelijk beschikken over een fysieke vestiging of fysieke productiemiddelen, die los staan van de eigen woning. Daarom moet de onderneming op een ander adres staan ingeschreven dan het huisadres.

Kijk voor meer informatie op de site van RVO.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.