Nautical – Connection start samenwerking met AXXAZ Marine

0
Vlnr: Jork Aarts (Nautical - Connection), Arie Arensman (AXXAZ Marine), Barry Putters (Nautical - Connection).

Nautical – Connection is een exclusieve samenwerking gestart met AXXAZ Marine voor het leveren van personeel in de Europese passagiersvaart. Zo wil het Nederlandse bedrijf nieuwe medewerkers aantrekken nu er een personeelstekort is ontstaan door uitstroom als gevolg van de coronalockdown. De gezamenlijke activiteiten vinden plaats onder de naam van AXXAZ Marine.

Nautical – Connection, het bedrijf van Jork Aarts en Barry Putters, stelt in geheel Europa nautische, horeca- en entertainment-medewerkers ter beschikking  op riviercruiseschepen en dagpassagiersschepen en veerboten. Ook bemannen ze met hun schippers en andere nautische medewerkers vrachtschepen om zo voor arbeidscontinuïteit te zorgen. AXXAZ Marine is breed gespecialiseerd in het leveren van medewerkers in de Europese binnenvaart, waaronder ook de passagiersvaart.

Personeelstekort

Nautical – Connection beschikt nu vooral over Europese medewerkers. In de passagiersvaart hebben de coronamaatregelen voor een grote uitstroom gezorgd, naar vrachtschepen of andere branches waar ook grote personeelstekorten zijn, ervaren Aarts en Putters. Maar er is in de Europese passagiersvaart grote behoefte aan nieuwe instroom van nautisch, horeca- en entertainment- personeel als straks weer volop gevaren mg worden. Nautical – Connection heeft daarvoor de samenwerking gezocht met AXXAZ Marine. Het Duitse bedrijf kan met Filipijnse en Indonesische vakkrachten de tekorten helpen oplossen, zo is de verwachting.

Passagiersvaart

AXXAZ Marine is een familiebedrijf, van Angelika en Arie Arensman, dat voor alle maritieme deelsectoren personeel levert. In de laatste jaren is het, samen met partners, uitgegroeid tot een belangrijke speler in de binnenvaart. Ook in de vorm van leerwerktrajecten.

AXXAZ Marine kan medewerkers ter beschikking stellen voor Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse, Luxemburgse, Belgische en Nederlandse schepen, waarbij het stelt geheel te voldoen aan de geldende Europese en nationale wet- en regelgeving. AXXAZ doet dat nu nog in beperkte mate in de passagiersvaart.

Krachtenbundeling

Met de bundeling van hun brede kennis en mogelijkheden binnen de exclusieve samenwerking tussen AXXAZ Marine en Nautical – Connection voor de passagiersvaart hebben de bedrijven een win-winsituatie gecreëerd, melden ze. “Niet alleen voor elkaar, maar vooral voor de passagiersvaart. Dit door te zorgen voor voldoende kwalitatieve en representatieve medewerkers voor de passagiersschepen, die de gasten op een veilige en professionele wijze de beste zorg en aandacht geven.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.