- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSWINg start 4 januari: elektronisch melden in heel Vlaanderen

SWINg start 4 januari: elektronisch melden in heel Vlaanderen

- Advertentie -

Delen

Vanaf 4 januari kunnen schippers zich in heel Vlaanderen en op de Westerschelde elektronisch melden. Dankzij SWINg (Single Window for Inland Navigation) hoeven ze nog maar één keer hun reis-, lading- en scheepsgegevens door te geven.

Het nieuwe meldplatform is een gezamenlijk initiatief van De Vlaamse Waterweg, North Sea Port, Port of Antwerp, Haven van Oostende, de Haven van Zeebrugge, het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust en het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer.

Elektronisch melden Via SWINg wordt in Vlaanderen en op de Westerschelde binnenkort verplicht voor schepen die gevaarlijke stoffen vervoeren. In de toekomst zal de verplichting worden uitgebreid naar alle binnenvaart. De streefdatum daarvoor is 1 december 2021.

Eén keer doorgeven

Via BICS, of andere bestaande meldsoftwarepakketten die aan de internationale berichtenstandaard voldoen, levert de schipper straks zijn gegevens aan bij SWINg. Het platform stuurt ze automatisch door naar de vaarweg- en havenautoriteiten op de route van het schip. De melder hoeft de gegevens dus nog maar eenmaal door te geven, indien er onderweg niets verandert in de route, lading of het aantal mensen aan boord.

Deze informatie reist dan ook mee de grens over naar Nederland. Andersom ontvangen ook de vaarwegbeheerders en havenautoriteiten in Vlaanderen automatisch de gegevens die een schipper op de Rijn elektronisch heeft gemeld.

Nu moeten schippers dit na de Kreekrak nog eens een keer extra doen. Dat is straks verleden tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=ZXykJQ8s2Wo&feature=emb_logo

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -