- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRuimere bedieningstijden op traject Den Oever-Enkhuizen

Ruimere bedieningstijden op traject Den Oever-Enkhuizen

- Advertentie -

Delen

Binnenkort verruimt Rijkswaterstaat de bedieningstijden op het traject Den Oever-Enkhuizen. Het streven is om vanaf 1 maart de kunstwerken ‘s avonds twee uur langer te bedienen en in het weekend continubediening van 08.30 tot 17.30 uur te bieden. Vooraf aanvragen is dan niet meer nodig.

De Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever zijn overigens tot 26 april gestremd voor alle scheepvaart. Dat komt door werkzaamheden.

De beslissing om de bediening te verruimen past in het programma Beter Bediend van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit programma is bedoeld om de betrouwbaarheid van de reistijden en de uitbreiding van de bediening op vaarwegen te verbeteren waar nog niet alle mogelijkheden worden benut. Rijkswaterstaat verruimde ook in 2020 al de bedieningstijden van een aantal sluizen en bruggen.

Lemmer-Delfzijl
Rijkswaterstaat heeft op dit traject de weekendbediening op het Friese deel van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl verruimd. Door deze uitbreiding is op zaterdag bediening mogelijk tot 22.00 uur en op zondag van 06.00 tot 22.00 uur.

Roggebotsluis
Bij de Roggebotsluis zijn de drie vaste dagelijkse schutmomenten vervangen door één bedieningsvenster van 06.00 tot 20.00 uur. In het weekend is passeren mogelijk tussen 10.00 en 18.00 uur.

Reevesluis
Voor de nieuwe Reevesluis gelden op doordeweekse dagen nog wel bloktijden. Dit is nodig in verband met de werkzaamheden aan de Reevesluis. De drie tijdsblokken waarbinnen geschut kan worden zijn tussen 06.00 en 08.00 uur, tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.

Nijkerkersluis
De Nijkerkersluis bedient Rijkswaterstaat tegenwoordig van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 20.00 uur. Daardoor kan er niet alleen eerder gevaren worden, maar ook langer. De bediening in het weekend is aangepast naar een bedienvenster van 10.00 tot 18.00 uur. Een poosje was schutten tot 19.00 uur mogelijk, maar de eindtijd is op basis van het scheepsaanbod teruggebracht naar 18.00 uur.

Ketelbrug en Ramspolbrug
Rijkswaterstaat zal voortaan ook de Ketelbrug en de Ramspolbrug op afroep bedienen binnen de bedientijden die zijn afgestemd op die van het traject Roggebotsluis-Nijkerkersluis.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -