- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsStremming Julianakanaal duurt nog langer

  Stremming Julianakanaal duurt nog langer

  - Advertentie -

  Delen

  De stremming op het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht gaat weer langer duren. Rijkswaterstaat verwacht dat door de kapotte bouwkuip er nog twee weken geen scheepvaart mogelijk is.

  Eerder deze week werd al duidelijk dat de stremming zeker tot en met maandag 6 maart zou duren. Op advies van kennisinstituut Deltares wordt momenteel uitgezocht “hoe de voorwaarden gecreëerd kunnen worden om de herstelwerkzaamheden veilig uit te voeren en daarnaast hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook de scheepvaart de bouwkuip tijdens de werkzaamheden veilig kan passeren. Daarom blijft de stremming voorlopig van kracht.” Aldus Rijkswaterstaat.

  Bouwkuip

  De vaarwegbeheerder gaat ervan uit dat in de loop van de week van 6 maart meer bekend is over de uitvoering van de beheersmaatregelen, de planning van de herstelwerkzaamheden en wat dat betekent voor de duur van de stremming van het Julianakanaal. Schepen moeten voorlopig om blijven varen.

  De bouwkuip in het Julianakanaal ligt tussen Berg en Obbicht. Deze wordt gebruikt voor de verbreding van het Julianakanaal, zodat deze geschikt wordt voor grotere schepen. Donderdagochtend 23 februari is de bouwkuip volgelopen met water.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -