- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerp Nautical Event staat als een huis

Antwerp Nautical Event staat als een huis

- Advertentie -

Delen

In vier jaar tijd is het Antwerp Nautical Event uitgegroeid tot een publiekstrekker voor liefhebbers uit zowel de beroepsvaart als de pleziervaart. Met meer dan vijftig deelnemende bedrijven, allerlei maritiem gerelateerde activiteiten voor jong en oud en een prima verzorging van de inwendige mens staat het evenement als een huis.

Het evenement is een initiatief van de zusterbedrijven Nassau Scheepsbenodigdheden en De Wit Bunkering. Op de Oostkaai aan het Asiadok was het zaterdag 4 en zondag 5 maart een gezellige drukte. Allerlei leveranciers en partners van de organiserende bedrijven presenteerden hun producten en diensten en gaven demonstraties. Op vrijdagmiddag 3 maart was er een meer dan geslaagde en druk bezochte binnenvaartnetwerkborrel voor de exposanten en hun relaties.

Overal welkom

Voorheen waren de winkel en het magazijn van Nassua’s Antwerp Nautical Center en de kade groot genoeg om alle exposanten en bezoekers te ontvangen, inmiddels was er meer accommodatieruimte nodig. Die werd gevonden in de vorm van het riviercruiseschip Emily Brontë van Scyla Tours.

Dat maakte ook een logische indeling mogelijk: de pleziervaart was ondergebracht in het pand van Nassau, de beroepsvaart was samengebracht in de Panorama Lounge van de Emily Brontë. Een dek lager waren gedurende beide dagen diverse presentaties.

Maar pleziervaart en beroepsvaart zijn geen al te strikt gescheiden werelden. Over en weer is interesse en bezoekers van het Antwerp Nautical Event waren overal welkom. Ook op de kade: voor een warme wafel met slagroom, een zeiltochtje in het Asiadok, uitleg over de op zonne-energie varende boot van het UAntwerp Solar Boat Team of een nat pak in de duiktank van Antwerp Underwater Solutions.

Bij Cenflumarin konden jongeren zelf een stukje varen op een binnenschip, al was het dan op de mobiele simulator. (foto Tekst & Toebehoren)

Zelf varen

In de Panorama Lounge konden binnenvaarders elkaar gemoedelijk en onder het genot van een drankje ontmoeten. In de hoek van Cenflumarin, dat maritieme opleidingen verzorgt, konden jongeren zelf een stukje varen op een binnenschip, al was het dan op de mobiele simulator.

Voor veel bezoekers was het de eerste kennismaking met de pracht en praal van zo’n riviercruiseschip. Ze waren zichtbaar onder de indruk zodra ze aan boord stapten. Daarmee maakte ook de riviercruisevaart een goede beurt. Zodoende was de promotie voor de maritieme sector compleet.

Heel wat kinderen lieten zich schmincken in de kinderanimatiestand van vzw De Schroef. (foto Tekst & Toebehoren)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -