- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming door onderhoud aan Sluis IV op Wilhelminakanaal

Stremming door onderhoud aan Sluis IV op Wilhelminakanaal

- Advertentie -

Delen

In opdracht van Rijkswaterstaat verrichten aannemers Van Doorn en Istimewa Elektro van 19 tot en met 30 september onderhoud aan Sluiscomplex IV in het Wilhelminakanaal bij Haghorst.

Daardoor geldt van 19 tot en met 22 september een stremming voor de scheepvaart. Op 26 en 30 september moeten schippers rekening houden met bediening in bloktijden.

ICT-systeem

Het onderhoud bestaat uit:

  • het vervangen van het hekwerk
  • het vervangen van de dakbedekking
  • het conserveren van de opleggingen van de brug
  • het vervangen van het ICT-systeem voor de bediening van de brug, inclusief de daarop aangesloten camera’s, afsluitbomen, omroepinstallatie en verkeersseinen

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten aan oevers, rivieren bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt er rond de Noord-Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n vijftien objecten gewerkt.

Update bediening

Met het vervangen van het ICT-systeem van Sluis IV krijgt het object de update die de andere bruggen en sluizen in het Wilhelminakanaal en Zuid-Willemsvaart in 2021 al kregen. Hierna draait Sluis IV evenals die bruggen en sluizen op de nieuwe software vanuit de bediencentrale in Tilburg.

Met deze aanpassing wil Rijkswaterstaat de beschikbaarheid voor de scheepvaart verbeteren op de Brabantse kanalen. Op een later moment pakt Rijkswaterstaat de bedieningstechniek van alle op afstand bediende objecten in de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen grootschalig aan.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -