Stefan Meeusen vertrekt bij NPRC

0

Stefan Meeusen stopt als CEO van de NPRC. Hij heeft de leden en medewerkers van de binnenvaartcoöperatie daarover geïnformeerd: “Voor mij is de tijd aangebroken om een nieuwe uitdaging te zoeken. Mijn persoonlijke reis moet verder, naar onbekende havens met onbekende uitdagingen.” 

“Stefan heeft zich de afgelopen tien jaar met hart en ziel ingezet voor de NPRC”, schrijft Frank Ex, de voorzitter van de raad van commissarissen, in de mail waarmee het vertrek bekend wordt gemaakt. “Sinds zijn aantreden in 2010 heeft hij op gestructureerde wijze de coöperatie als organisatie laten groeien. Daarbij was niet het doel de groei van omzet, maar het toevoegen van waarde in de logistieke keten en het ontwikkelen van kennis binnen de organisatie.”

Getransformeerd

“Met resultaat, gaat Ex verder. “Dagelijks varen meer dan 200 schepen voor de NPRC en is de NRPC de 2 na grootste binnenvaartvervoerder van Europa. Wij vervoeren 13 miljoen ton lading per jaar over de Europese wateren. Dat succes komt vooral door de innovatieve aanpak op gebied van duurzaamheid, logistiek en digitalisering. Stefan Meeusen heeft in 10 jaar tijd de NPRC getransformeerd tot een organisatie waar medewerkers, ondernemers en klanten in nauwe samenwerking de logistieke keten van de toekomst vormgeven.”

“Sinds Stefan zijn wensen bij ons bekend heeft gemaakt, hebben wij op de achtergrond hard gewerkt aan zijn opvolging. Deze man/vrouw stellen wij binnenkort graag aan u voor. De komende maanden blijft Stefan beschikbaar voor alle lopende zaken en voor het inwerken van zijn opvolger.”

Tot 24 februari kunnen geïnteresseerden per mail solliciteren naar https://diemenenvangestel.nl/vacatures/.

Nieuwe stuurman

De raad van commissarissen dankt Meeusen voor zijn “niet aflatende inzet voor onze coöperatie. Voor zijn visie en zijn eigenwijze weg naar voren, altijd naar voren. Voor zijn drang naar innovatie, groei en samenwerking. Hij, een schipperszoon, bleek de schipper die we het afgelopen decennium nodig hebben gehad. Nu we als organisatie dankzij Stefan in ander vaarwater zijn gebracht is het ook tijd voor een nieuwe stuurman. We wensen Stefan veel succes op zijn verdere reis en niet alleen ‘vaar wel’, maar zeker ook ’tot ziens’.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.