- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStart montage nieuwe brug Dronryp

Start montage nieuwe brug Dronryp

- Advertentie -

Delen

De montage van de nieuwe brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp is gestart. De eerste twee pijlers zijn met een grote kraan aan de westzijde geplaatst. Deze pijlers wegen 30 ton en moesten met uiterste precisie op zijn plek afgesteld worden. ‘Het val’ arriveerde donderdagnacht 23 mei op een ponton vanuit Burgum. Dit beweegbare deel van de brug weegt 385 ton en is 26 meter lang.

Vandaag (vrijdag 24 mei) en morgen worden de twee pijlers aan de oostkant geplaatst. Maandag 27 mei worden de laatste twee zuidelijke pijlers geplaatst. Eind mei gaan de lange en korte aanbrug, die voor de verbinding zorgen met het vaste land, op transport. Ze komen uit Zeeland en gaan over water naar Friesland. In de nachten van 6 en 7 juni worden ze gemonteerd. Daarna wordt de brug aangesloten op de weg en klaar gemaakt voor de bediening op afstand vanuit Leeuwarden.

Staal

De bestaande brug over het Van Harinxmakanaal was ruim 75 jaar oud en verkeerde in slechte staat. De nieuwe brug is volledig in staal uitgevoerd. De innovatieve en geluidsarme voegovergangen gaan volgens aannemer Oosterhof Holman tot wel honderd jaar mee.

Eind juni wordt de brug in gebruik genomen. De provincie Friesland is opdrachtgever.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -