Navingo Career Event dompelt bezoekers onder in maritieme wereld

0

‘MOCE’ (Maritime & Offshore Career Event) werd ‘Navingo Career Event’. Veel ingrijpender dan de naamsverandering van de ‘banenbeurs’ was de nieuwe locatie: de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods ligt middenin de haven. Een gouden greep van organisator Navingo. In en buiten de stoere, industriële én innovatie locatie kregen bezoekers de kans de maritieme wereld volop te beleven. Met de activiteiten op de kade, een bezoek aan het op wandelafstand gevestigde Ampelman en door aan boord te stappen van een boot van Damen Shipyards Group of ene tender van het Nederlands Loodswezen.   

‘Hoe het is om te werken in deze innovatieve sector, moet je zelf ervaren.’ Dat was de reden voor Navingo om van het zakelijke en chique WTC Rotterdam in het stadscentrum te verhuizen naar de Heijplaat. Donderdag 23 mei bleek tijdens de dertiende editie van het evenement dat het ook daadwerkelijk werkte.

Bedrijven uit de maritieme, offshore- en energiesector presenteerden zich met vacatures, presentaties, workshops en experiences aan werkzoekenden en geïnteresseerden uit binnen- en buitenland. Daaronder ook bedrijven uit de binnenvaart, zoals Viking Cruises, Scylla en TOS.

In een speciaal Binnenvaart Paviljoen trokken HEBO, Dari, Vario Shipping, Bosman Container Shipping Group, Koninklijke BLN-Schuttevaer, Bureau Voorlichting Binnenvaart en de Binnenvaartkrant samen op om de branche in de schijnwerpers te zetten.

Geen doorsneebeurs

Ook was er genoeg ruimte voor ontwikkeling en kennis. Tijdens sessies leerden bezoekers onder andere over machine learning en sollicitatievaardigheden. Daarnaast werden gedurende de talkshows verschillende thema’s besproken, zoals de kansen van het Internet of Things.

Ook  kregen bezoekers de gelegenheid aan boord te stappen bij Damen Shipyards Group en het Nederlands Loodswezen. “Het is niet een doorsneebeurs. Dat maakt dit event zo gaaf. Hier gebeurt écht wat”, zei een van de deelnemers die met de loodsentender meevoer. “Nu weet ik het zeker: ik wil echt loods worden.”

Interactief en dynamisch

Navingo Career spant zich samen met haar partners het hele jaar in om carrièremogelijkheden en innovaties van de maritieme, offshore en energiesector te presenteren. Tegenwoordig vinden veel ontmoetingen digitaal plaats; vandaag zag je tijdens het Navingo Career Event de interactie en dynamiek waardoor de sector echt tot leven kwam. Het is ontzettend mooi om te zien hoe alles samenkomt”, blikte Anne Visser, manager van het Navingo Career, tevreden terug.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.