- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStadspenning bij afscheid STC-bestuurder Jan Kweekel

Stadspenning bij afscheid STC-bestuurder Jan Kweekel

- Advertentie -

Delen

Jan Kweekel van STC Group heeft de stadspenning Rotterdammert ontvangen. Het lid van het college van bestuur ontving de gemeentelijke onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie op vrijdag 17 maart. Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) reikte de Rotterdammert uit vanwege Kweekels inzet voor de stad.

Kweekel (1959) is op 1 maart met vervroegd pensioen gegaan. Hij was veertig jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan de laatste 12 jaar als bestuurder bij de STC Group. Hij heeft zich in zijn carrière altijd gericht op kansengelijkheid voor Rotterdamse leerlingen, studenten en de samenleving als geheel, stelt gemeente Rotterdam in een toelichting op de onderscheiding.

Ab Initio

Begin jaren 80 startte hij als gymdocent en decaan in Hellevoetsluis. In 2000 werd Kweekel rector in Rotterdam, waar hij een scholengemeenschap leidde. In 2010 ging hij aan de slag bij de STC Group, de vakschool voor vmbo-mbo-hbo en Master op het gebied van scheepvaart, transport en logistiek. Een van de projecten waar hij de laatste jaren leiding aan gaf was de ontwikkeling en bouw van het nieuwe opleidingsschip Ab Initio.

Aanvullend op zijn professionele loopbaan heeft Kweekel zich ook in zijn privétijd ingezet voor het onderwijs in Rotterdam. Zo was hij jarenlang voorzitter van de onderwijstafel Nationaal Programma Rotterdam Zuid en was hij actief voor Stichting De Verre Bergen. Daar bedacht hij bijvoorbeeld het programma Mentoren op Zuid, waarbij hbo- en mbo-studenten als mentor werken op scholen op Rotterdam Zuid. Ook is hij nog actief als voorzitter van Stichting Burgerweeshuis Rotterdam en is hij bestuurslid van Stichting EPOS Rotterdam.

Rotterdammert

Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorkant staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterkant toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -