- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSeaBubble maakt proefvaart op de Noord

SeaBubble maakt proefvaart op de Noord

- Advertentie -

Delen

Aansluitend op de internationale presentatie in Parijs maakt de SeaBubble donderdag 31 mei een proefvaart in de Drechtsteden. Het futuristische ‘vliegende‘ vaartuig vaart over de Noord van Hendrik-Ido-Ambacht naar Dordrecht.

De proefvaart wordt uitgevoerd door Zuid-Hollands gedeputeerde Rik Janssen, samen met Seabubbles’ oprichter en oud-wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal. Diverse wethouders uit de Drechtsteden zijn daarbij aanwezig.

Seine

Schoon vervoer over het water met het comfort en de snelheid van een auto. SeaBubbles ziet Nederland als ideaal land om deze ambitie snel te verwezenlijken. SeaBubbles is een innovatief Frans bedrijf, dat aanvankelijk experimenteerde met duurzaam personenvervoer over de Seine. Tijdens de proefvlucht werd getest hoe de eerste SeaBubble zich gedraagt op het Nederlandse water. Bijvoorbeeld of die last heeft van het drukke vrachtverkeer op de grote rivieren.

 

Vliegen

Aan boord gaan gebeurt in een dock waarin de SeaBubble vastligt. Geen overstap van de wal naar een drijvende boot, maar stabiel instappen. Boven de 12 kilometer per uur komt de SeaBubble uit het water, waarna hij als het ware verder vliegt. Voor steden aan het water zou de SeaBubble een rol kunnen spelen bij het verbinden van de oevers en personenvervoer binnen en naar de stad.

 

Foiling

De SeaBubbles maakt gebruik van foiling-technologie. Deze technologie is door Alain Thébault ontwikkeld voor de trimaran Hydroptère. Een zogenaamd Fly By Wire Control System zorgt voor de stabiliteit van de Bubbles. Er is nu een 5-persoons SeaBubble; de techniek kan ook worden toegepast op grotere versies.

SeaBubbles is op uitnodiging van een aantal ondernemers en Deal Drecht Cities in de Drechtsteden om te onderzoeken of hier een proeftuin mogelijk is. De doelstelling van het bedrijf is om in 2024 in minimaal vijftig steden operationeel te zijn.

foto boven: Een eerdere test op het meer van Genève. (foto SeaBubbles)

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -