- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKijken bij Prinses Beatrixsluis op Dag van de Bouw

Kijken bij Prinses Beatrixsluis op Dag van de Bouw

- Advertentie -

Delen

Op de 13e editie van de Dag van de Bouw stellen aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat het bouwterrein van de Prinses Beatrixsluis deels open voor publiek. Op zaterdag 2 juni is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom.

Startpunt is een grote tent naast de witte bouwkeet van Sas van Vreeswijk. Vanaf hier kan men op eigen gelegenheid een wandelroute volgen over het bouwterrein langs punten die goed uitzicht bieden op verschillende elementen van de bouw. Experts van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat vertellen op de uitzichtpunten over de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal.

Ook vorig jaar waren belangstellenden welkom op de Dag van de Bouw.

In de tent naast de witte keet is in een 3D-animatie te bekijken hoe het sluizencomplex er uitziet als het klaar is. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen de kinderen spelen met mini-graafmachientjes in een enorme berg zand. Ook kunnen zij klussen aan een bouwpakketje van een weginspecteurswagen (op is op) en zich uitleven op een springkussen.

 

Praktische zaken

De wandelroute start vanaf de tent naast de witte keet van Sas van Vreeswijk aan Defensiedok 10 in Nieuwegein. Rijkswaterstaat roept bezoekers op zo veel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn fietsenstallingen naast de keet. Voor auto’s is er die dag beperkte parkeerruimte op het terrein van Van den Heuvel aan Kazernedok 1, 3433 KG Nieuwegein.

De looproute is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. Stevig schoeisel is aan te raden. Er zijn toiletten en een cateringpunt.

foto’s: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -