- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRiver Academy breidt aanbod opleidingen uit met overname Akademie Barth

River Academy breidt aanbod opleidingen uit met overname Akademie Barth

- Advertentie -

Delen

River Academy, de in Keulen gevestigde aanbieder van opleidingen en bijscholing voor de binnenvaart en het hotelwezen heeft de Duisburgse branchegenoot Akademie Barth overgenomen. Lothar Barth is aangesteld als directeur nautische opleiding en ontwikkeling.

De strategische stap sluit aan bij de visie van River Academy om het aanbod nautische opleidingen en trainingen voor de binnenvaart compleet te maken. Bovendien zal het bedrijf het gebruik van nautische simulatoren uitbreiden.

Akademie Barth kan van de fusie profiteren door de toegang tot het uitgebreide aanbod van diensten en de expertise bij River Academy en diens bestaande samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld toegang tot het opleidingsaanbod van HEAT in Düsseldorf, dat succesvol is in het opleiden van gebruikers van adembeschermingsapparatuur, EHBO’ers en specialisten in de passagiersvaart.

Simulatoren

“Onze fusie met Akademie Barth en het partnerschap met HEAT versterkt ons vermogen om te voldoen aan de steeds veranderende eisen in de binnenvaart”, zegt Ivan Winterhalder, directeur van River Academy. “Nu kunnen we samen een compleet opleidings- en trainingsprogramma aanbieden dat alle aspecten van nautische training omvat. Van basistraining tot gespecialiseerde vervolgopleidingen.”

River Academy heeft zich positief ontwikkeld door succesvolle samenwerkingsverbanden met maritieme en hotelscholen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft de onderneming haar positie versterkt door het gebruik van moderne nautische simulatoren die voldoen aan de CESNI-voorschriften en als aanbieder van online cursussen. River Academy leidt onder andere toekomstige binnenvaartpersoneel op in Indonesië en zet daarvoor ook de nieuwste generatie binnenvaartsimulatoren in.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -