- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsReevediep is open

Reevediep is open

- Advertentie -

Delen

Het Reevediep, de nieuwe vaarweg voor recreatievaart tussen de IJssel en het Drontermeer, is sinds donderdag 18 april bevaarbaar. Op die dag werd de recreatiesluis (de Scheeresluis) aan de kant van de IJssel ’s ochtends voor het eerst bediend. De ballenlijn aan de kant van het Drontermeer was even daarvoor weggehaald.

De bedieningstijden voor de sluis zijn:
– maandag tot en met zaterdag: van 08.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 19.00 uur
– zon- en feestdagen: van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 19.00 uur.

Hoogwatergeul

Het Reevediep is de nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze hoogwatergeul is bedoeld om in extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel te kunnen afvoeren via het Drontermeer en het Vossemeer, naar het IJsselmeer. Deze nieuwe waterverbinding kan ook gebruikt worden door de recreatievaart.

Om het water door de hoogwatergeul te kunnen laten stromen, is aan de kant van de IJssel een inlaat gebouwd. De nieuw aangelegde Kamperstraatweg loopt daaroverheen. Ten zuiden en noorden van de geul zijn dijken aangelegd.

Roggebotsluis

Waar op dit moment de Roggebotsluis de dijken van Flevoland en de IJsseldelta verbindt en hoge waterstanden op de Veluwerandmeren voorkomt, wordt deze functie in de toekomst overgenomen door de zuidelijker gelegen nieuwe Reevesluis en de nieuwe Reevedam. De Reevesluis keert in de toekomst het water vanuit het noorden. Hij gaat onder meer dicht op het moment dat er hoogwater vanaf de IJssel via de nieuwe hoogwatergeul Reevediep, wordt afgevoerd.

Met de uitvoering van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta wordt de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle vergroot en is ruim 350 hectare nieuwe natuur gecreëerd en zijn bestaande natuurgebieden versterkt.

Reevediep Festival

Tijdens het Reevediep Festival op maandag 22 april krijgen inwoners van Kampen en omgeving de kans om het nieuwe natuurgebied Reevediep te ontdekken. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen op verkenningstocht en zijn er allerlei buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud en informatie over de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle en natuurontwikkeling.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -