- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVertom Tomma dag later te water

Vertom Tomma dag later te water

- Advertentie -

Delen

Bij Thecla Bodewes Shipyards in Kamen is op 6 juli de MV Vertom Tomma te water gegaan. Het schip voor de Vertom Groep uit Rhoon zou eigenlijk een dag eerder gedoopt en te water worden gelaten, maar storm Poly maakte dat onmogelijk.

De Vertom Tomma is het derde drogeladingschip uit een serie van tien schepen die Thecla Bodewes Shipyards bouwt voor de shortsea-rederij uit Rhoon. De Labrax-7000 is vernoemd naar Tomma Warnders, de echtgenote van Warner Warnders, bestuurder van de Vertom-divisie Shipping & Trading. Zij verrichtte de doop. Die vond wel plaats op 5 juli. De dag erna waren zij, haar familie en genodigden ook aanwezig bij de tewaterlating.

Dieselelektrisch

De Vertom Tomma is 118,60 meter lang en 14,30 meter breed. Het full-box laadruim is goed voor 7.280 dwt.

Het is een innovatief shortsea-schip, voorzien van dieselelektrische voortstuwing. In combinatie met het geavanceerde powermanagementsysteem, dat energieverliezen minimaliseert, zorgt dat voor een lager brandstofverbruik en verminderde uitstoot van CO2. Dat hebben de twee voorgangers al aangetoond, de Vertom Patty en de Vertom Cyta. Het geïnstalleerde voortstuwingvermogen van Vertom Tomma is ook aanzienlijk lager dan van schepen met vergelijkbare laadcapaciteit met een conventionele voortstuwing.

Er was veel belangstelling voor de tewaterlating. (foto Thecla Bodewes Shipyards)

Prestaties

“We zijn enthousiast over de prestaties en resultaten die we tot nu toe zien”, zegt Arjan de Jong, CEO van de Vertom Group. “Bovendien zijn we erg tevreden over de goede samenwerking tussen Thecla Bodewes Shipyards en Vertom. We kijken uit naar de komst van de volgende zeven schepen.”

CEO Thecla Bodewes van de werf: “Als werf begrijpen we de noodzaak om te blijven investeren in pragmatische en duurzame scheepvaart oplossingen. De Vertom Tomma is een uitstekend voorbeeld van hoe onze werf gebruik maakt van vooruitstrevende technologieën. In samenwerking met onze vaste co-makers ontwikkelen we het complete scheepsontwerp zo optimaal mogelijk. Zo bieden we een aantrekkelijk product aan milieubewuste, vooruitstrevende scheepvaartbedrijven zoals de Vertom Groep.”

De Vertom Tomma wordt de komende weken in Kampen in bedrijf gesteld. Daarna volgen de proefvaarten op de Noordzee. De oplevering van het schip staat gepland in september van dit jaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -