Nieuwe burgemeester Zwijndrecht bekend

0
(foto Johan de Witte)

De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft woensdagavond 17 april Hein van der Loo voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij is beoogd opvolger van Dominic Schrijer, die begin dit jaar aan het eind van zijn termijn stopte en nu voorzitter is van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Op dit moment is Robert Strijk waarnemend burgemeester.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad omschrijft Van der Loo als “een evenwichtige, recht-door-zee bestuurder. Een boegbeeld voor Zwijndrecht, de thuishaven van de binnenvaart. De gemeenteraad denkt dat de heer Van der Loo als burgemeester de frisse stuurman is, die Zwijndrecht zoekt. Zijn bestuurlijke ervaring in de financiële sector zal hem daarbij zeker helpen.”

Maatschappelijk betrokken

De 48-jarige Hein van der Loo heeft 22 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, voornamelijk in de internationale bankwereld. Hij staat bekend als sociaal zeer vaardig. Hij heeft een brede maatschappelijke betrokkenheid in bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder meer bij Diergaarde Blijdorp, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, en het Watersnoodmuseum. Verder is hij bestuurslid van het Haven Charity Gala Rotterdam, dat geld werft voor Support Casper, ter ondersteuning van het onderzoek door oncoloog Casper van Eijck naar een geneesmiddel voor alvleesklierkanker.

Van der Loo is een geboren Brabander, getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is lid van het CDA en woont in Rotterdam. De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester op woensdag 5 juni wordt geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.